Ereburgemeester Maurice Bourgois mocht samen met zijn echtgenote plaatsnemen op het podium in GC De Leege Platse.
Volledig scherm
PREMIUM
Ereburgemeester Maurice Bourgois mocht samen met zijn echtgenote plaatsnemen op het podium in GC De Leege Platse. © DBEW

Ereburgemeester Maurice Bourgois gehuldigd voor 90ste verjaardag: “Hij hielp iedereen, ongeacht hun politieke kleur”

ZONNEBEKEEreburgemeester Maurice Bourgois werd zaterdag een hele dag lang in de bloemetjes gezet voor zijn 90ste verjaardag. Van een serenade van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia tot een filmpje met gelukwensen van Club Brugge-spelers: Maurice viel van de ene verrassing in de andere. “Mijn vrouw wist van de plannen, maar zweeg als vermoord”, lacht Maurice. “Ze zei alleen dat ik mijn beste kostuum moest aantrekken.”

 1. Fries Deschilder en Winkel Sport redden het niet tegen Francs Borains: “Twee discutabele tegengoals, maar ook te weinig gebracht”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Fries Deschilder en Winkel Sport redden het niet tegen Francs Borains: “Twee discutabe­le tegengoals, maar ook te weinig gebracht”

  Tegen het nog steeds ongeslagen Francs Borains moest eerstenationaler Winkel Sport in eigen huis het onderspit delven. De 0-3-winstcijfers voor de Walen waren wel wat overdreven en voor Winkel was het de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Met slechts 4 punten uit 6 matchen zakken de jongens van coach Jeffry Verhoeven in de stand dieper weg.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.