Wandelaars luisteren geboeid naar een verteller.
Volledig scherm
Wandelaars luisteren geboeid naar een verteller. © Foto Depestele

Eerste editie vertel- en vuurfestival is een schot in de roos

ZANDVOORDE (ZONNEBEKE)De organisatoren van de allereerste editie van het Vertel & Vuurfestival in Zandvoorde blikken tevreden terug. Hoofdbrok was vrijdagavond het optreden van de drie dames van Laïs tijdens hun kerktour en zaterdagavond waren er de vertelwandelingen in een decor van spectaculaire vuurinstallaties en -effecten.

 1. Van de stylist van Lady Gaga tot de favoriet van de koningin: 22 modeweetjes uit West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van de stylist van Lady Gaga tot de favoriet van de koningin: 22 modewee­tjes uit West-Vlaanderen

  De favoriete ontwerper van koningin Mathilde is een West-Vlaming. De laarsjes die Beyoncé droeg in haar recente videoclip hebben Brugse roots. En wist u dat in de schaduw van de Kemmelberg toplingerie wordt gemaakt? Bel&Bo: West-Vlaamse roots! Naar aanleiding van de Week van de Belgische Mode, die loopt vanaf vandaag tot en met zondag, gingen wij op zoek naar al het modefraais dat West-Vlaanderen te bieden heeft. Laat je gidsen langs 22 West-Vlaamse modeweetjes.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Zonnebeke op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Zonnebeke op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonnebeke, op één dag 20 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 15. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 148. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonnebeke komt dat getal nu op 1184 te liggen. Zonnebeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Koen Descheemaeker nieuwe voorzitter van het N-VA-bestuur arrondissement Ieper, “het doel van de nieuwe ploeg is het arrondissement Ieper opnieuw op de kaart te zetten, zowel plaatselijk als in Brussel”
  Ieper Zonnebeke Poperinge Wervik

  Koen Descheemae­ker nieuwe voorzitter van het N-VA-be­stuur arrondisse­ment Ieper, “het doel van de nieuwe ploeg is het arrondisse­ment Ieper opnieuw op de kaart te zetten, zowel plaatse­lijk als in Brussel”

  Koen Descheemaeker uit Zonnebeke is verkozen tot de nieuwe voorzitter van het N-VA-bestuur van het arrondissement Ieper. Hij volgt Dimitry Soenen op. Beiden waren de enige kandidaten en het verschil was heel nipt. Jan Van Bruwaene uit Poperinge is de ondervoorzitter, Julie Kinoo (Wervik) gaat het secretariaat verzorgen.