Wandelaars luisteren geboeid naar een verteller.
Volledig scherm
Wandelaars luisteren geboeid naar een verteller. © Foto Depestele

Eerste editie vertel- en vuurfestival is een schot in de roos

ZANDVOORDE (ZONNEBEKE)De organisatoren van de allereerste editie van het Vertel & Vuurfestival in Zandvoorde blikken tevreden terug. Hoofdbrok was vrijdagavond het optreden van de drie dames van Laïs tijdens hun kerktour en zaterdagavond waren er de vertelwandelingen in een decor van spectaculaire vuurinstallaties en -effecten.

 1. De coronacijfers in Zonnebeke van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Zonnebeke van maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonnebeke, op één dag 15 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 15. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 116. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonnebeke komt dat getal nu op 928 te liggen. Zonnebeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. 
Sweet Cards maakt wenskaarten met een zoetigheid: “We willen mensen blij maken”
  Ieper, Zonnebeke

  Sweet Cards maakt wenskaar­ten met een zoetigheid: “We willen mensen blij maken”

  Een mooi kaartje krijgen van iemand, is altijd wel fijn, vooral in deze tijden. Thomas Flamand en vriendin Marjolein Minne denken er net zo over en startten onlangs het bedrijfje Sweet Cards op. Het paar maakt en verkoopt echter niet alleen kaartjes, maar koppelt er ook bijpassende snoeppotjes aan. “Het gaat ons niet om zoveel mogelijk winst te maken, ons doel is vooral mensen opnieuw gelukkig te maken met ons product.”
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"