GC De Leege Platse in Beselare.
Volledig scherm
GC De Leege Platse in Beselare. © Maxime Petit

Drie afstanden op Toveressentocht

BESELAREDe Drevestappers organiseren tot en met zondag 7 maart de derde editie van de Toveressentocht. Uiteraard volledig coronaproof. Er is keuze uit drie afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. 

 1. “Léonie en de pastoor: dat was water en vuur”: 100 jaar geleden werd voor het eerst een vrouw benoemd tot burgemeester
  PREMIUM
  GELUVELD

  “Léonie en de pastoor: dat was water en vuur”: 100 jaar geleden werd voor het eerst een vrouw benoemd tot burgemees­ter

  In de loop van dit jaar wordt in Geluveld de herdenking gevierd van de eerste vrouwelijke burgemeester van België. Een eeuw na de benoeming van jonkvrouw Léonie Keingiaert de Gheluvelt wil het Comité Léonie een passende hulde brengen. “Ze was dan nog een alleenstaande vrouw. Er waren geruchten dat ze een kind had of een relatie had met haar rentmeester”, zeggen de auteurs van een boek over haar leven, dat eind april verschijnt.
 2. Op avontuur met Kuifje of een betoverende Pixar-film over de schoonheid van het leven: deze animatiefilms voor jong én oud moet je streamen

  Op avontuur met Kuifje of een betoveren­de Pixar-film over de schoonheid van het leven: deze animatie­films voor jong én oud moet je streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week zetten we enkele topfilms voor de hele familie in de kijker: een spannende verfilming van Kuifje op Streamz, een mythisch wolvensprookje op Apple TV of een geanimeerde Spider-Man op Netflix. Sluit de verlengde paasvakantie gezellig af voor de buis!
 1. Commonwealth War Graves Commission legt aanleg troostplek aan Tyne Cot Cemetry stil: “Over het hoofd gezien dat we de toestemming nodig hadden”
  PASSENDALE

  Common­wealth War Graves Commission legt aanleg troostplek aan Tyne Cot Cemetry stil: “Over het hoofd gezien dat we de toestem­ming nodig hadden”

  De plaatselijke afdeling van Ferm Zonnebeke wil naar het voorbeeld van veel andere afdelingen een troostplek voorzien. In overleg met het schepencollege koos men een stuk grond in de nabijheid van Tyne Cot Cemetry in Passendale. De gemeente vroeg evenwel geen goedkeuring aan de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) en op hun vraag zijn de werken nu stilgelegd.
 2. Wijnboeren beschermen hun druiven tegen de vorst: “Vooral de druivensoorten die vroeg bloeien, lopen gevaar”
  PREMIUM
  Westhoek

  Wijnboeren beschermen hun druiven tegen de vorst: “Vooral de druiven­soor­ten die vroeg bloeien, lopen gevaar”

  In de nacht van maandag op dinsdag plaatsten verschillende wijnboeren en fruittelers vuurkorven op hun velden om te vermijden dat hun vruchten al meteen dood zouden vriezen. Gelukkig is het hier nog niet zo erg als in de Franse Rhônevallei, waar boeren door de late vorst vrezen voor een verlies van 90 procent van hun oogst. “We moeten het wel goed in de gaten houden en ingrijpen waar nodig.”
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?