De wandelaars doen het kasteeldomein aan en wandelen langs het museum en de grote vijver.
Volledig scherm
De wandelaars doen het kasteeldomein aan en wandelen langs het museum en de grote vijver. © Eric Flamand

Drevestappers trekken door WO I-landschap

ZONNEBEKEMet start en aankomst aan café-feestzaal Spoorlijn 64 in de Langemarkstraat organiseren de Drevestappers zondag de vierde War Memories. 

 1. Vzw Victor opent Autitheek West-Vlaanderen: "Want het vinden van geschikte en betrouwbare informatie rond autisme is vaak een hele zoektocht"

  Vzw Victor opent Autitheek West-Vlaanderen: "Want het vinden van geschikte en betrouwba­re informatie rond autisme is vaak een hele zoektocht"

  Vzw Victor, de thuisbegeleidingsdienst voor personen met autisme en hun gezin, pakt uit met de Autitheek West-Vlaanderen. Dit nieuw informatiecentrum over autisme en autisme gerelateerde onderwerpen is ondergebracht in de nieuwe thuis van de vzw langs de Iepersestraat in Roeselare en voor iedereen toegankelijk. “We bieden naast boeken ook sensorisch materiaal en educatieve hulpmiddelen aan om uit te testen”, aldus het team van vzw Victor.
  Roeselare
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Vrijwilligers bouwen eigen turnzaal voor G-sport: “Subsidies? Neen, we hoesten de 850.000 euro zelf op”
  PREMIUM

  Vrijwilli­gers bouwen eigen turnzaal voor G-sport: “Subsidies? Neen, we hoesten de 850.000 euro zelf op”

  In Vlamertinge zetten 7 enthousiaste vrijwilligers hun schouders onder een opmerkelijk project. De zeven bouwen een eigen turnzaal exclusief voor mensen met een beperking. Wellicht de eerste in Vlaanderen. Via een lening en allerlei acties wordt het initiatief bekostigd. “We riepen het project in het leven omdat mensen met een beperking te weinig mogelijkheden hebben om te bewegen.” Hoe ze het allemaal klaarspeelden, lees je hier.
  Vlamertinge