De Drevestappers organiseren zondag hun derde glühweintocht
Volledig scherm
De Drevestappers organiseren zondag hun derde glühweintocht © RV

Derde glühweintocht mag zondag doorgaan, uitzonderlijke doorgang in kasteeldomein

GELUVELDWandelclub De Drevestappers Zonnebeke kreeg de toelating om zondag met start en aankomst aan GC ’t Geluvelt de derde editie van de glühweintocht te laten doorgaan. Door de stijgende coronacijfers was er even twijfel.

 1. ‘Den otto’ uit Eigen Kweek is terug thuis in de Westhoek: “Ik wil er zoveel mogelijk rally’s mee rijden”
  PREMIUM
  Zonnebeke

  ‘Den otto’ uit Eigen Kweek is terug thuis in de Westhoek: “Ik wil er zoveel mogelijk rally’s mee rijden”

  Een opmerkelijke verschijning afgelopen weekend op de rallywedstrijd ‘6 Uren van Kortrijk’: ‘den otto’, de knaloranje Opel Kadett die te zien was in de tv-reeks Eigen Kweek. Mathias Ver Eecke uit Zonnebeke kocht de wagen onlangs en bracht de auto vanuit het verre Limburg terug naar de Westhoek. “Mijn droom is tijdens de Rally van Ieper over het podium op de Grote Markt rijden.”
 2. Dodelijke kruising van A19 en R8 krijgt na 25 jaar nieuwe verkeerswisselaar: Stadsbader vat werken in 2022 aan
  Kortrijk/Wevelgem

  Dodelijke kruising van A19 en R8 krijgt na 25 jaar nieuwe verkeers­wis­se­laar: Stadsbader vat werken in 2022 aan

  Er is meer dan 25 jaar over gepalaverd, nu komt er eindelijk schot in de zaak. Het agentschap wegen en verkeer (AWV) heeft aannemer Stadsbader aangesteld om een nieuwe verkeerswisselaar te bouwen waar de autosnelweg A19 op de ring rond Kortrijk (R8) aantakt. De werken starten in de loop van 2022, kosten 20,7 miljoen euro en duren twee jaar. De lichtengeregelde gevaarlijke kruisingen, waar al doden vielen, wijken. Ook voorzien: stiller asfalt en geluidsmuren. Stadsbader en AWV werken tegen begin 2022 een concrete timing en fasering uit.
 3. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.