logo Zonnebeke
Volledig scherm
logo Zonnebeke © RV

Buitenschoolse kinderopvang sluit tijdelijk door corona, tweede begeleidster is besmet

PassendaleEen tweede begeleidster van de buitenschoolse kinderopvang Passendale is ook besmet door het coronavirus. Eerder maakte het gemeentebestuur zondag bekend dat er een andere begeleidster positief werd getest. De buitenschoolse kinderopvang gaat vanaf dinsdag tijdelijk dicht.

 1. Beslissing over naamswijziging Geluveldplaats wordt uitgesteld: “Het marktplein Léonie Keingiaert noemen, is voor ons een brug te ver. Laten we onze markt geen politieke kleur geven”

  Beslissing over naamswijzi­ging Geluveld­plaats wordt uitgesteld: “Het marktplein Léonie Keingiaert noemen, is voor ons een brug te ver. Laten we onze markt geen politieke kleur geven”

  De gemeenteraad van Zonnebeke heeft de beslissing om een deel van Geluveldplaats te veranderen in het Léonie Keingiaertplein uitgesteld. Franky Gryson (InSamenSpraak) hield een heel emotioneel betoog en haalde jeugdherinneringen op. Léonie Keingiaert de Gheluvelt werd op 21 september 1921 de nieuwe burgemeester van Geluveld, maar ze was blijkbaar een omstreden figuur. Burgemeester Dirk Sioen (#Team 8980) wil overleg plegen met alle betrokken partijen. Onder meer met het Comité Léonie.
 2. Burger verzet zich tegen plannen om plein naar Léonie Keingiaert te noemen: “Liberale burgemeester zaaide verdeeldheid in Geluveld”
  Geluveld

  Burger verzet zich tegen plannen om plein naar Léonie Keingiaert te noemen: “Liberale burgemees­ter zaaide verdeeld­heid in Geluveld”

  Op de gemeenteraad van Zonnebeke komt maandag het voorstel om een deel van de Geluveldplaats om te dopen tot het Léonie Keingiaertplein. Dat stuit evenwel op verzet van een burger en ook de oppositiepartijen InSamenSpraak en N-VA gaan niet akkoord. Léonie Keingiaert de Gheluvelt werd in 1921 de eerste vrouwelijke burgemeester van Geluveld. Als liberale feministe schopte ze echter tegen enkele heilige huisjes.
 1. Vriendin en zoontje van beschuldigde stellen zich burgerlijke partij op assisenproces rond moord op Vietnamese minnares
  Geluwe/Zonnebeke/Ledegem

  Vriendin en zoontje van beschuldig­de stellen zich burgerlij­ke partij op assisenpro­ces rond moord op Vietnamese minnares

  In het Brugse gerechtsgebouw vond dinsdagnamiddag de inleidende zitting plaats voor het assisenproces tegen John V. (31) uit Zonnebeke. De man bracht vier jaar geleden z’n Vietnamese maîtresse om het leven in Ledegem. Nadien dumpte hij haar lichaam in een gracht in Geluwe en stak het in brand. Opvallend: de vriendin van de beschuldigde stelt zich op het proces burgerlijke partij, samen met zijn zoontje.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt