Wim Vantomme (links) en Peter Deman brengen bubbeltheater
Volledig scherm
Wim Vantomme (links) en Peter Deman brengen bubbeltheater © RV

Bubbeltheater in de Oosthoekhoeve

BESELARE/GELUVELD’t Geluvelds amusement & toneelgezelschap (’t GAT) brengt in Theatercafé Oosthoekhoeve in de landelijke Grote Passendalestraat in Beselare bubbeltheater. Er zijn maximum 25 plaatsen. In een regie van Pieter Verbeke brengen Wim Vantomme en Peter Deman de voorstelling ‘De Coranagangsters’. Voor de tekst zorgde Peter Deman.

 1. Brandweerman Bjorn (39) terug uit rampgebied in Verviers: “Dankbaarheid heel groot ondanks miserie”
  Kemmel/Ieper/Poperinge/De Panne/Veurne

  Brandweer­man Bjorn (39) terug uit rampgebied in Verviers: “Dankbaar­heid heel groot ondanks miserie”

  Drie dagen na elkaar zakten brandweermannen van de zone Westhoek al naar de getroffen, overstroomde gebieden in Limburg of Wallonië af. Ze keerden terug met schrijnende verhalen, maar vooral met een voldaan gevoel. “Daarom word je brandweerman, om echt te kunnen helpen. Het pompiersbloed stroomt door je aderen”, getuigt Bjorn Houwen (39) uit Kemmel.
 2. Grondwerken aanleg kunstgrasveld zijn begonnen,
het gemeentebestuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro, de club betaalt de rest
  ZONNEBEKE

  Grondwer­ken aanleg kunstgras­veld zijn begonnen, het gemeentebe­stuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro, de club betaalt de rest

  Op het hoofdterrein van eersteprovincialer SC Zonnebeke zijn de grondwerken voor de aanleg van een kunstgrasveld begonnen. De werken worden uitgevoerd door de firma Stadsbader uit Harelbeke. De kostprijs bedraagt 379.230 euro. Het gemeentebestuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro. De club betaalt de rest, een deel via een lening bij de bank waarvoor de gemeente borg staat.