Het bord aan de huurwoning in Zandvoorde.
Volledig scherm
Het bord aan de huurwoning in Zandvoorde. © RV/Radio 2 West-Vlaanderen

Boze huisbaas zet huurders met schulden te kijk

Een boze huisbaas uit Zandvoorde heeft op een ongewone manier enkele huurders met schulden te kijk gezet. Aan de voorgevels heeft hij borden opgehangen met daarop de som van de huurachterstand.

 1. Burger verzet zich tegen plannen om plein naar Léonie Keingiaert te noemen: “Liberale burgemeester zaaide verdeeldheid in Geluveld”
  Geluveld

  Burger verzet zich tegen plannen om plein naar Léonie Keingiaert te noemen: “Liberale burgemees­ter zaaide verdeeld­heid in Geluveld”

  Op de gemeenteraad van Zonnebeke komt maandag het voorstel om een deel van de Geluveldplaats om te dopen tot het Léonie Keingiaertplein. Dat stuit evenwel op verzet van een burger en ook de oppositiepartijen InSamenSpraak en N-VA gaan niet akkoord. Léonie Keingiaert de Gheluvelt werd in 1921 de eerste vrouwelijke burgemeester van Geluveld. Als liberale feministe schopte ze echter tegen enkele heilige huisjes.
 2. Schepencollege weigert aanvraag voor frituur op grond van ... burgemeester: “Inplanting is ondoordacht en parkeerdruk in buurt zal te groot worden”
  PREMIUM
  Geluveld

  Schepencol­le­ge weigert aanvraag voor frituur op grond van ... burgemees­ter: “Inplanting is ondoor­dacht en parkeer­druk in buurt zal te groot worden”

  Het schepencollege heeft de aanvraag voor de bouw van een frituur langs de drukke Menenstraat (N8) in de dorpskom van Geluveld geweigerd. Volgens het schepencollege is de inplanting op die site ondoordacht en blijkt er onvoldoende visie op het gebied van de mobiliteit. De frituur met een overdekt terras zou komen op grond van ... burgemeester Dirk Sioen (#Team 8980). De aanvrager kan in beroep gaan bij de deputatie.
 1. Martine Tanghe zingt samen met Samson & Gert!
  Play

  Martine Tanghe zingt samen met Samson & Gert!

 2. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol