Het Boudewijnpark krijgt er op deze grond normaliter nog twintig woningen bij
Volledig scherm
Het Boudewijnpark krijgt er op deze grond normaliter nog twintig woningen bij © DBEW

Bouw van twintig nieuwe woningen achter Boudewijnpark maakt buurtbewoners bezorgd:
“Verdere betonnering gaat voor meer wateroverlast zorgen”

ZONNEBEKEAchter de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke zouden er twintig nieuwe woningen komen. Het gaat om een project van bouwmaatschappij De Mandel uit Roeselare en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI). De landbouwgrond is reeds verkocht, maar de bewoners van het Boudewijnpark vrezen wateroverlast door de verdere betonnering van het gebied.

  1. Ouders organiseren online steunactie voor Charlotte die zonder gehoorgangen geboren is: “Elke 5 jaar zullen we 12.000 euro moeten betalen voor hoorapparaten”
    ZONNEBEKE/IEPER

    Ouders organise­ren online steunactie voor Charlotte die zonder gehoorgan­gen geboren is: “Elke 5 jaar zullen we 12.000 euro moeten betalen voor hoorappara­ten”

    Bijna vier maanden geleden werd Charlotte geboren met een afwijking. De dokters stelden atresie van de gehoorgangen vast. Om goed te horen, zal de dochter van Lien Vanooteghem en Benny Merckx uit Zonnebeke hoorapparaten moeten dragen. “Door een belachelijke wet wordt dit type hoorapparaat niet terugbetaald en gaan we om de vijf jaar zelf 12.000 euro moeten betalen”, zegt de mama. De ouders pakken uit met een crowdfunding.