De BMW knalde tegen het linkervoorwiel van de tractor, dat daardoor fel gehavend raakte, bij de botsing langs de Briekestraat in Zonnebeke.
Volledig scherm
De BMW knalde tegen het linkervoorwiel van de tractor, dat daardoor fel gehavend raakte, bij de botsing langs de Briekestraat in Zonnebeke. © Hans Verbeke

Auto botst op afslaande tractor met aalkar: zware materiële schade

ZonnebekeLangs de Briekestraat in Zonnebeke gebeurde zaterdagavond een ongeval waarbij geen gewonden vielen, maar wel zware materiële schade werd veroorzaakt.

 1. Wijnboeren beschermen hun druiven tegen de vorst: “Vooral de druivensoorten die vroeg bloeien, lopen gevaar”
  PREMIUM
  Westhoek

  Wijnboeren beschermen hun druiven tegen de vorst: “Vooral de druiven­soor­ten die vroeg bloeien, lopen gevaar”

  In de nacht van maandag op dinsdag plaatsten verschillende wijnboeren en fruittelers vuurkorven op hun velden om te vermijden dat hun vruchten al meteen dood zouden vriezen. Gelukkig is het hier nog niet zo erg als in de Franse Rhônevallei, waar boeren door de late vorst vrezen voor een verlies van 90 procent van hun oogst. “We moeten het wel goed in de gaten houden en ingrijpen waar nodig.”
 2. Nieuwe icoonfietsroute tussen Nieuwpoort en Mesen: “De Frontroute 14-18 neemt de fietser mee door het heropgebouwde frontzonelandschap”
  Westhoek

  Nieuwe icoonfiets­rou­te tussen Nieuwpoort en Mesen: “De Frontroute 14-18 neemt de fietser mee door het heropge­bouw­de frontzone­land­schap”

  Na de opening van de Kustroute in het najaar van 2020 heeft onze provincie er nu met de Frontroute 14-18 een nieuwe langeafstandsfietsroute bij. De 100 km lange rit loopt tussen Nieuwpoort en Mesen en doet tal van plaatsen en monumenten aan die iets te maken hebben met de Eerste Wereldoorlog. “Later willen we aansluiting vinden met een Europese frontfietsroute die tot in Zwitserland loopt.”
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije