De bandleden van Jakob's Ladder met de 12-jarige drummer Jakob Verstraete vooraan.
Volledig scherm
De bandleden van Jakob's Ladder met de 12-jarige drummer Jakob Verstraete vooraan. © Jos Bogaerts

"Als ik drum, vergeet ik dat ik ziek ben"

ROLLEGEM-KAPELLE/PASSENDALEJakob's Ladder, de band van de Roeselaarse Broederschool met ook een jongen uit Passendale, speelt zondag in Moorslede een benefietoptreden ten voordele van de Mucovereniging. Hun 12-jarige drummer Jakob Verstraete uit Rollegem-Kapelle en zijn zus Hannah (14) zijn alle twee geboren met de taaislijmziekte.

 1. Geen columbaria meer op de begraafplaats, vier urnen tijdelijk zomaar in de grond gestopt, “een regelrechte schande en onmenselijk, het is compleet onaanvaardbaar”
  PREMIUM
  ZONNEBEKE

  Geen columbaria meer op de begraaf­plaats, vier urnen tijdelijk zomaar in de grond gestopt, “een regelrech­te schande en onmense­lijk, het is compleet onaanvaard­baar”

  Op de begraafplaats in Zonnebeke zijn er momenteel onvoldoende columbaria en is de urne van vier inwoners momenteel noodgedwongen tijdelijk zomaar in de grond gestopt. De families zijn hierover niet te spreken. Begrafenisondernemer Dennis Derveaux uit Zonnebeke wijst het gemeentebestuur met de vinger. “Ze zijn via mij al een jaar op de hoogte dat we zonder columbaria zouden vallen maar blijkbaar is er geen geld voor een nieuwe bestelling”, klinkt het. “De families zijn natuurlijk teleurgesteld. De gemeente stelde me voor de families te doen kiezen voor het urnenveld wat verderop maar dat is niet zo persoonlijk als de bijzetting in een columbarium.”
 2. Ieper mag zich dan toch opmaken voor WK Rally: “Dit moet geweldige boost geven aan horeca en toerisme in de regio”
  AUTOSPORT

  Ieper mag zich dan toch opmaken voor WK Rally: “Dit moet geweldige boost geven aan horeca en toerisme in de regio”

  Het FIA World Rally Championship komt dan toch naar ons land. De Renties Ypres Rally Belgium zal in augustus meetellen voor het Wereldkampioenschap Rally. Dat nieuws geraakte vandaag bekend. Daarmee zal voor de eerste keer in de geschiedenis een manche van het Wereldkampioenschap in België verreden worden. Het exacte weekend waarin de rally zal plaatsvinden, moet nog bekendgemaakt worden.
 1. Oversterfte in de Westhoek in 2020: Poperinge zwaar getroffen, Langemark-Poelkapelle ontsnapt de dans
  Westhoek

  Oversterf­te in de Westhoek in 2020: Poperinge zwaar getroffen, Langemark-Poelkapel­le ontsnapt de dans

  Uit cijfers blijkt dat in de Westhoek de stad Poperinge vorig jaar met 43,8 procent een hoge oversterfte te verwerken kreeg, na Mesen dat afklopt op 50 procent. “We hadden inderdaad meer sterfgevallen in 2019, maar die zijn niet allemaal te wijten aan corona. Onze bevolking is nu eenmaal iets ouder”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). De gemeente Langemark-Poelkapelle ziet dan weer een status quo in het aantal overlijdens.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest