Een gespecialiseerd bedrijf kwam de cannabisplanten ophalen, na de ontdekking van de plantage op de zolder van een woning langs de Polletstraat in Geluveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gespecialiseerd bedrijf kwam de cannabisplanten ophalen, na de ontdekking van de plantage op de zolder van een woning langs de Polletstraat in Geluveld. © Hans Verbeke

“Al drie jaar ruiken en zien we hier om de haverklap rare dingen”: cannabisplantage opgerold op zolder van woning

GeluveldIn de landelijke Polletstraat in Geluveld (Zonnebeke) heeft de politie donderdagmiddag een cannabisplantage ontdekt. Naar verluidt, werden twee mensen opgepakt. In de buurt wordt niet echt verrast gereageerd op de ontdekking. “Die auto’s met Nederlandse nummerplaten, al dat heimelijk gedoe… het was wel duidelijk dat er hier iets niet pluis was.”

 1. Zeker vijftien politiewagens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteindelijk… zonder benzine valt
  Zonnebeke/Moorslede/Menen

  Zeker vijftien politiewa­gens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteinde­lijk… zonder benzine valt

  Een man (37) uit Roubaix heeft sinds dinsdagnacht de misschien wel lulligste arrestatie van het jaar op zijn naam staan. Nadat hij tijdens een vechtpartij in Rijsel opzettelijk een botsing veroorzaakte waardoor een agent gewond raakte, sloeg hij op de vlucht. Op de hielen gezeten door de Franse en Belgische politie, moest hij zich in Zonnebeke gewonnen geven. Allicht zal hij worden uitgeleverd aan het Franse gerecht.
 2. Inclusief erfgoed op Open Monumentendag: “Een gastvrije, open ervaring waar iedereen gelijkwaardig aan kan deelnemen”
  Westhoek

  Inclusief erfgoed op Open Monumenten­dag: “Een gastvrije, open ervaring waar iedereen gelijkwaar­dig aan kan deelnemen”

  Tijdens de Open Monumentendag op zondag 12 september staan in onze regio 24 activiteiten op het programma. Het centrale thema dit jaar is ‘Inclusief erfgoed’. Inclusie betekent dat niemand wordt uitgesloten. Zo krijgen op het Tyne Cot Cemetery in Passendale blinden en slechtzienden een rondleiding en is er op het Hooge Crater Cemetery een doventolk aanwezig.