Enkele tientallen politiemensen, Belgen en Fransen, maakten jacht op de gevluchte man uit Roubaix, die uiteindelijk kon gevat worden langs de Beselarestraat in Zonnebeke.
Volledig scherm
Enkele tientallen politiemensen, Belgen en Fransen, maakten jacht op de gevluchte man uit Roubaix, die uiteindelijk kon gevat worden langs de Beselarestraat in Zonnebeke. © Hans Verbeke

Achtervolgde Fransman die zonder benzine viel in Zonnebeke weer vrijgelaten: geen uitlevering gevraagd

Zonnebeke/RoubaixDe 37-jarige man uit Roubaix die vorige week na een kilometerslange achtervolging in Zonnebeke werd gevat, is weer op vrije voeten. Ondanks het feit dat de man in z’n vaderland net voordien moedwillig een agent had aangereden.

  1. Zondag geen Heksenstoet door corona, maar wel veel sfeer: “We hopen de mensen dit weekend in Beselare toch aan het wandelen te krijgen”
    BESELARE

    Zondag geen Heksen­stoet door corona, maar wel veel sfeer: “We hopen de mensen dit weekend in Beselare toch aan het wandelen te krijgen”

    Door de pandemie is er dit jaar geen folkloristische Heksenstoet in Beselare. De tweejaarlijkse traditie vindt telkens plaats op de laatste zondag van juli en dat is komend weekend. Het wordt dus uitzonderlijk stil in de Toveresseparochie. Toch is de Zonnebeekse deelgemeente dezer dagen een bezoek waard, want er hangen en staan heksen aan huizen en winkels. Hier en daar zorgden de inwoners zelfs voor een heksentafereel en wapperen er vlaggen.