1. Boomactivist gaat strijd aan tegen kapvergunning eik burgemeester: “Ik vrees dat boom plaats moet maken voor een verkaveling”
  PREMIUM
  Poelkapelle

  Boomacti­vist gaat strijd aan tegen kapvergun­ning eik burgemees­ter: “Ik vrees dat boom plaats moet maken voor een verkave­ling”

  Een bijna 100 jaar oude eik, die op grond staat van burgemeester Dominique Cool (N-VA) van Langemark-Poelkapelle, is voer voor controverse. De burgervader kreeg van zijn schepencollege de toelating om de boom tegen de vlakte te werken, omdat buren er schade zouden door lijden. Oppositieraadslid Lieven Vanbelleghem (CD&V) hoopt dat de eik niet weg moet omdat de burgervader de grond eventueel zou willen verkavelen. Boomactivist Ivan De Clerck onderzoekt of er nog gerechtelijke stappen mogelijk zijn.
 2. Oppositiepartij PRO vraagt tevergeefs bouw administratief centrum uit te stellen: “Wat als het verplicht komt tot een fusie.”
  Moorslede

  Oppositie­par­tij PRO vraagt tevergeefs bouw administra­tief centrum uit te stellen: “Wat als het verplicht komt tot een fusie.”

  Tijdens de gemeenteraad in Moorslede pleitte fractieleider Ward Gillis (PRO) om met het dossier voor de bouw van een nieuw administratief te wachten tot er duidelijkheid is wat de Vlaamse regering beslist over de gemeentefusies. “Stel je voor dat ons in de volgende legislatuur wordt opgedrongen om verplicht te fuseren met Zonnebeke, Ledegem of Roeselare”, aldus Gillis.
 1. CM verspreidt 400 vlaggetjes in Roeselaars straatbeeld op Black Friday: “Liever inzetten op attent zijn dan op spullen kopen”
  Roeselare

  CM verspreidt 400 vlaggetjes in Roeselaars straat­beeld op Black Friday: “Liever inzetten op attent zijn dan op spullen kopen”

  Wie vandaag door Roeselare wandelde is het misschien al opgevallen. Op tientallen plaatsen in de stad hangen vlaggetjes waarbij de tekst ‘Black Friday’ vervangen wordt door ‘Rak Friday’. Het gaat om een actie van Gezonde Buurt met de steun van de Stad, waarmee opgeroepen wordt tot Random Acts of Kindness - willekeurige onbaatzuchtige daden.
 1. Serviceclubs Soroptimist Ieper en Zonta Ieper komen op voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld: “Praten is niet vanzelfsprekend”
  Ieper

  Service­clubs Soropti­mist Ieper en Zonta Ieper komen op voor vrouwen die slachtof­fer zijn van geweld: “Praten is niet vanzelf­spre­kend”

  In Ieper kleurt de Rijselpoort opnieuw oranje in het kader van de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen. “Waarschuwingssignalen worden soms genegeerd of verkeerd begrepen. We willen mensen bewust maken van de tekenen die kunnen wijzen op gewelddadig‐ en toxisch gedrag”, klinkt het bij Soroptimist Club Ieper en Zonta Ieper, die mee campagne voeren rond het thema.
 2. Vredesgemeente of nazimythe, het scheelt maar één letter: Langemark vraagt Duitse steden toelichting te geven bij omstreden naam
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Vredesge­meen­te of nazimythe, het scheelt maar één letter: Langemark vraagt Duitse steden toelich­ting te geven bij omstreden naam

  “Volgens de nazi's stond ‘Langemarck’ symbool voor de offerbereidheid van de Duitse jeugd om voor het vaderland te sterven.” En net daar heeft de West-Vlaamse gemeente Langemark-Poelkapelle, een landelijke gemeente in de Westhoek, het moeilijk mee. Daarom vraagt het gemeentebestuur alle Duitse steden die een Langemarckstraat hebben om daar duiding bij te geven. “We moeten de geschiedenis niet verzwijgen, maar wel correct schetsen”, zegt schepen Laurent Hoornaert.
 1. Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjes­wan­de­ling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen

  Buiten België-Marokko zondag om 14 uur op het WK in Qatar nog geen andere plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips voor zaterdag 26 en zondag 27 november in Zuid-West-Vlaanderen: van de Dag van de Wetenschap in vier steden en gemeenten, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally in en rond Ieper: voor ieder wat wils!
 1. Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmarkten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmark­ten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten 17 kerstmarkten op in het zuiden van West-Vlaanderen om helemaal in de kerststemming te komen.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Roeselare viert kerst met rolschaatspiste, carrousel, reuzenrad, 3 weken live radio en... Niels Destadsbader
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselare viert kerst met rolschaats­pis­te, carrousel, reuzenrad, 3 weken live radio en... Niels Destadsba­der

  Het stadsbestuur en Radio 2 bundelen de krachten om van Roeselare de gezelligste kerststad van Vlaanderen te maken. De radiozender strijkt van 10 tot 31 december neer op de Grote markt waar een gezellig kerstdorp, inclusief rolschaatspiste, paardencarrousel en reuzenrad, wordt neergepoot. Maar bovendien zullen ze er ook drie weken live radio maken met als apotheose tijdens de laatste week van dit jaar de Radio 2 Top 2000 die gepaard gaat met optredens van tal van bekende artiesten.
 1. Staking bij Roeselaarse postbodes over te hoge werkdruk opgeheven na overleg
  Roeselare

  Staking bij Roeselaar­se postbodes over te hoge werkdruk opgeheven na overleg

  De Roeselaarse postbodes legden dinsdag en woensdag het werk neer. Ze waren boos omdat de werkdruk te veel gestegen was door een nieuwe werkregeling en bezorgd over de staat van hun voertuigen. Hierdoor werd er amper post bedeeld en ook maar 18 van de 38 krantenrondes gingen door. De vakbonden en de directie van bpost gingen rond de tafel en er werd beslist om de reorganisatie opnieuw te bekijken. Tot dan moet niemand overuren maken. De postbodes gingen woensdag nog opnieuw aan de slag.