1. Heksenstoet verliest boegbeeld en oudste medewerker Aimé Baert (94): “Hij had nog zo graag de volgende stoet gezien”
  BESELARE

  Heksen­stoet verliest boegbeeld en oudste medewerker Aimé Baert (94): “Hij had nog zo graag de volgende stoet gezien”

  In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Aimé Baert (94) uit Beselare overleden. Hij was een icoon van de folkloristische Heksenstoet en de oudste medewerker. Hij was er al sinds 1959 bij. “Aimé ontfermde zich vooral over de opbouw van de wagens en de reuzinnen”, zegt voorzitter Charles Bayaert van de vzw Heksenstoet Beselare. “De Heksenstoet was een deel van zijn leven.”
 2. Grootouders van zieke Victor (13) organiseren benefietacties voor onderzoek naar syndroom van Wolfram: “Onze kleinzoon is getroffen door deze zeldzame ziekte”
  Zonnebeke

  Grootou­ders van zieke Victor (13) organise­ren benefietac­ties voor onderzoek naar syndroom van Wolfram: “Onze kleinzoon is getroffen door deze zeldzame ziekte”

  Dit weekend stellen Andre Carnel en Mieke D’Hooghe uit Zonnebeke hun tuin open voor het publiek. De opbrengst daarvan gaat naar de Eye Hope Foundation, een organisatie dat onderzoek naar het syndroom van Wolfram steunt, een zeldzame ziekte waaraan hun kleinkind Victor lijdt. Volgende week is er ook een barbecue ten voordele van de organisatie.
 1. Gemeenten, provincie en Vlaamse Milieumaatschappij sluiten riviercontract van de Heulebeek: “Met 26 acties tot een gezond watersysteem komen”
  Kortrijk / Kuurne / Ledegem / Moorslede / Wevelgem

  Gemeenten, provincie en Vlaamse Milieumaat­schap­pij sluiten riviercon­tract van de Heulebeek: “Met 26 acties tot een gezond watersys­teem komen”

  De zes gemeenten waar de Heulebeek doorloopt, de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Milieumaatschappij en nog enkele andere groepen hebben dinsdag een riviercontract gesloten rond de Heulebeek. “De doelen zijn om de waterkwaliteit verbeteren, wateroverlast en watertekort aan te pakken en de waterbeleving verhogen”, klinkt het.
 2. Onze vijf weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Onze vijf weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie

  Het zuiden van onze provincie biedt dit weekend heel wat mogelijkheden voor een leuke uitstap. De muziekliefhebber kan vertier zoeken in Menen, waar Grensrock op het programma staat. In Waregem kunnen alle kinderen zich uitleven en naar Langemark-Poelkapelle gaan de circusliefhebbers. Koopjesjagers doen het in Kortrijk en Roeselare. Meer tips voor uitstapjes in onze regio vind je in ons dossier.
 1. Op huizenjacht in… Anzegem: “Groot aanbod aan huizen met ruime tuinen, en nog steeds aan een lagere prijs”
  PREMIUM
  Anzegem

  Op huizen­jacht in… Anzegem: “Groot aanbod aan huizen met ruime tuinen, en nog steeds aan een lagere prijs”

  Op een lyrische manier beschreef Stijn Streuvels in zijn werk het landschap van Anzegem in het begin van de twintigste eeuw. Ook vandaag blijft het een ideaal toevluchtsoord voor jonge gezinnen die de stad willen ontvluchten. Maar wat is nu juist de succesformule van Anzegem? En hoeveel geld moet je er momenteel op tafel leggen voor een eigen woning of appartement? We vroegen het aan Vincent Van Parijs en Lore Vanoverbeke van Immo Van Parijs. Vincent is geboren en getogen in deelgemeente Vichte en de geknipte persoon om ons rond te leiden.
 1. Door niet genoeg animatoren geen speelpleinwerking in Beselare, in Geluveld alleen in juli
  ZONNEBEKE

  Door niet genoeg animatoren geen speelplein­wer­king in Beselare, in Geluveld alleen in juli

  Door een gebrek aan animatoren wordt de komende zomer de speelpleinwerking De Klabetter in Beselare volledig geschrapt. In Geluveld is er alleen in juli speelpleinwerking en dus niet in augustus. Zonnebeke en Passendale blijven wel een volledige zomer open. “Om de dienstverlening kwaliteitsvol te houden, nemen we die beslissing”, zegt schepen van jeugd Koen Meersseman (#Team8980).

Uit-tips Zuid-West-Vlaanderen

 1. Laatstejaarsbelofte Ines Malfait hervat vrijdagavond in Geluwe: “Ik sukkelde met mijn darmen en was altijd vermoeid, alhoewel mijn conditie goed was”
  VROUWEN BELOFTEN

  Laatste­jaars­be­lof­te Ines Malfait hervat vrijdag­avond in Geluwe: “Ik sukkelde met mijn darmen en was altijd vermoeid, alhoewel mijn conditie goed was”

  In het kermisvierende Geluwe is er vrijdagavond voor de eerste keer een koers voor vrouwen elite. Blikvanger aan de start wordt alvast ex-Belgisch kampioen Jesse Vandenbulcke. Ze groeide op in Geluwe. In het shirt van Illi-Bikes Devo Team komt laatstejaarsbelofte Ines Malfait (21) uit Ieper er ook aan de start.
 2. Van de Heilig Bloedprocessie tot een ontmoeting met Temptation-ster Pommeline: dit zijn onze vijf tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Ieper/Roeselare/Menen/Wervik

  Van de Heilig Bloedpro­ces­sie tot een ontmoeting met Temptation-ster Pommeline: dit zijn onze vijf tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen

  Het aantal weekendactiviteiten neemt snel toe nu we bevrijd lijken na corona. Er wordt ook volop georganiseerd met de zomer voor de deur. Er is van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni weer keuze zat. En de weersvoorspellingen zien er goed uit. Om het overzicht te behouden, stellen we vijf toffe evenementen in Zuid-West-Vlaanderen voor.
 1. Op huizenjacht in... Oedelem: “Volks, landelijk gelegen en vlot te bereiken, maar toch nog betaalbaar”
  PREMIUM
  Oedelem

  Op huizen­jacht in... Oedelem: “Volks, landelijk gelegen en vlot te bereiken, maar toch nog betaalbaar”

  Voor jonge gezinnen die de Brugse binnenstad willen ontvluchten, is Oedelem al langer een toevluchtsoord. Opvallend genoeg vinden de laatste tijd ook steeds meer Gentenaars de weg naar de Beernemse deelgemeente. Maar wat is nu juist de succesformule van Oedelem? En hoeveel geld moet je er momenteel op tafel leggen voor een eigen woning of appartement? Wij vroegen het aan Céline Van Hoecke van Perspectief Vastgoed. De makelaarster is geboren en getogen in Oedelem en dan ook de geknipte persoon om ons rond te leiden.
 2. Veertigtal buurtbewoners op protest tegen mogelijke komst ambachtelijke zone: “We vragen ons af wat de provincie hier wil creëren”
  ZONNEBEKE

  Veertigtal buurtbewo­ners op protest tegen mogelijke komst ambachte­lij­ke zone: “We vragen ons af wat de provincie hier wil creëren”

  Een veertigtal buurtbewoners voerden dinsdagavond actie tegen de mogelijke aanleg van een ambachtelijke zone tussen de Ieperstraat en het Boudewijnpark in Zonnebeke. “Onze petitie is al goed voor meer dan tweehonderd bezwaarschriften”, zeggen Gerdi Vercaigne en Cathy Cornette. “De mensen vinden dat een ambachtelijke zone hier niet hoort en reageren gefrustreerd.”
 1. Fel protest tegen mogelijke komst van een ambachtelijke zone, bewoners komen dinsdagavond op straat: “Luide neen tegen dit ongeoorloofd plan”
  ZONNEBEKE

  Fel protest tegen mogelijke komst van een ambachte­lij­ke zone, bewoners komen dinsdag­avond op straat: “Luide neen tegen dit ongeoor­loofd plan”

  Tegen de mogelijke aanleg van een ambachtelijke zone tussen de Ieperstraat en het Boudewijnpark in Zonnebeke is er bij de bewoners fel protest. Het gaat om een initiatief van de provincie dat de locatie voorziet aan de overkant van GC ’t Zonnerad. Dinsdagavond om half acht komen de buurtbewoners op straat om hun ongenoegen te uiten. Er zijn al meer dan tweehonderd bezwaarschriften.
 2. Doelman Vahram Gevorgyan neemt bij BS Geluveld afscheid met de promotie: “Mooier kan niet”
  Voetbal derde provinciale A

  Doelman Vahram Gevorgyan neemt bij BS Geluveld afscheid met de promotie: “Mooier kan niet”

  Na vier jaar bij Blue Star Geluveld nam doelman Vahram Gevorgyan afscheid met de promotie naar tweede provinciale. Volgend seizoen staat hij tussen de palen bij vierdeprovincialer Brielen Sport. “Het was stoppen ofwel nog een jaar verder doen”, zegt Vahram Gevorgyan. “Ik heb gekozen voor de vrienden bij Brielen Sport met wie ik nog voor SC Zonnebeke speelde.”
 1. Al 4 generaties lang tuiniert familie op de militaire begraafplaatsen in de Westhoek: “Je krijgt er zoveel dankbaarheid voor terug”
  PREMIUM
  Poperinge

  Al 4 generaties lang tuiniert familie op de militaire begraaf­plaat­sen in de Westhoek: “Je krijgt er zoveel dankbaar­heid voor terug”

  Precies 100 jaar geleden tekende een Britse oorlogsheld, William ‘Bill’ Boucher, in Ieper zijn arbeidscontract als tuinman voor de militaire begraafplaatsen. Zijn zoon, kleinzoon en achterkleinzonen volgden intussen zijn voorbeeld. Vier generaties die het groen op de ‘Engelsche kerkhoovn’ onderhouden: dat kan tellen. “Het is een eer dat ik dit werk mag doen.”
 2. Veel volk voor meet & greet met De Romeo’s dankzij winnende slogan ‘Het leven is net een frikandel…Je moet het zelf speciaal maken’
  GELUVELD

  Veel volk voor meet & greet met De Romeo’s dankzij winnende slogan ‘Het leven is net een frikandel…Je moet het zelf speciaal maken’

  De meet & greet met De Romeo’s lokte donderdagavond veel volk naar frituur Routier in de Menenstraat in Geluveld. De stoelen en banken op de parking zaten goed vol en het weer viel uitermate mee. De Romeo’s bleven ruim een uur en maakten tijd voor onder meer een foto met de fans. Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Gunther Levi amuseerden zich duidelijk. Volgend jaar staan ze twintig jaar op de planken.