1. Fauve (26) en Chelsey (24) vallen 101 kilogram af: “We zitten veel beter in ons vel, na een hele zware periode”
  PREMIUM
  Kortrijk/Wervik/Zonnebeke

  Fauve (26) en Chelsey (24) vallen 101 kilogram af: “We zitten veel beter in ons vel, na een hele zware periode”

  Fauve Messely uit Wervik en Chelsey Polley uit Geluveld vielen 41 en 60 kilogram af. Die persoonlijke strijd tegen overgewicht schept een band. Maar hun vriendschap gaat nog veel dieper. Fauve en Chelsey verloren elk een ouder. “We weten hoe het voelt om een ouder te verliezen en zijn er op onze zwartste momenten voor elkaar. Maar we vieren nu vooral samen het leven”, zeggen ze.
 2. Aanleg kunstgrasveld SC Zonnebeke ligt stil wegens geen archeologische nota: “Als die nodig blijkt, betekent dat een drama voor de club”
  ZONNEBEKE

  Aanleg kunstgras­veld SC Zonnebeke ligt stil wegens geen archeologi­sche nota: “Als die nodig blijkt, betekent dat een drama voor de club”

  Wegens het ontbreken van een archeologische nota ligt de aanleg van het kunstgrasveld voor eersteprovincialer SC Zonnebeke stil. Aannemer Stadsbader uit Harelbeke is vertrokken. Woensdag vinden er boringen plaats. Op basis daarvan zal worden bepaald of er proefsleuven moeten worden getrokken en al dan niet een archeologisch onderzoek noodzakelijk is. “We hebben een dossier van - jawel - 800 bladzijden, maar niemand heeft met een woord gerept over een archeologische nota”, aldus voorzitter Josiane Duthieuw.
 1. Agentschap Natuur en Bos tegen padelterreinen aan De Kortekeer: “Verlichting zou kunnen zorgen voor een verstoring van de vogels”
  ZONNEBEKE

  Agentschap Natuur en Bos tegen padelter­rei­nen aan De Kortekeer: “Verlich­ting zou kunnen zorgen voor een verstoring van de vogels”

  De oppositiepartij N-VA diende op de online gemeenteraad in Zonnebeke het voorstel in om padelterreinen te voorzien. “We zijn daarmee al twee maanden bezig en voeren gesprekken met geïnteresseerde privé-investeerders die de gemeente de vraag hebben gesteld om mee te stappen in die plannen”, aldus schepen van Sport Jan Vandoolaeghe (#Team 8980).
 2. Bouw van twintig nieuwe woningen achter Boudewijnpark maakt buurtbewoners bezorgd:
“Verdere betonnering gaat voor meer wateroverlast zorgen”
  ZONNEBEKE

  Bouw van twintig nieuwe woningen achter Boudewijn­park maakt buurtbewo­ners bezorgd: “Verdere betonne­ring gaat voor meer waterover­last zorgen”

  Achter de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke zouden er twintig nieuwe woningen komen. Het gaat om een project van bouwmaatschappij De Mandel uit Roeselare en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI). De landbouwgrond is reeds verkocht, maar de bewoners van het Boudewijnpark vrezen wateroverlast door de verdere betonnering van het gebied.
 1. Zorgsamenwerking Complement ondersteunt en begeleidt ouders met een kinderwens: “Mama en papa ben je vanaf het prille begin”
  Heuvelland

  Zorgsamen­wer­king Complement onder­steunt en begeleidt ouders met een kinderwens: “Mama en papa ben je vanaf het prille begin”

  De Kemmelse Sanne Couttouw richtte zorgsamenwerking Complement op met enkele ervaren therapeuten met een specifieke affiniteit voor fertiliteit. “Niet iedereen is het gegund om (snel) zwanger te worden en daar komt psychosociaal heel wat bij kijken. Complement wil de professionele krachten bundelen om via een complementaire en holistische visie mensen gericht te kunnen ondersteunen in hun kinderwens”, zegt Sanne.