De Zonhovense vrijwilligers starten samen de hulpactie 'ZAP' op om de scholen in Pepinster uit de nood te helpen.
Volledig scherm
De Zonhovense vrijwilligers starten samen de hulpactie 'ZAP' op om de scholen in Pepinster uit de nood te helpen. © ZAP

Zonhovense vrijwilligers starten hulpactie voor zwaar getroffen scholen in Pepinster: “Alleen zo kunnen kinderen straks weer naar school”

ZonhovenDe vrijwilligers van ‘Zonhoven Zorgt’ starten op eigen initiatief een hulpactie om de scholen in het zwaar getroffen Pepinster te ondersteunen. Zo zamelt de groep zoveel mogelijk materiaal in, organiseert ze een verkoop van kaarsen en kaarten op de Zonhovense zondagmarkt, én zamelt ze geld in om de heropbouw van de schoolvestigingen te ondersteunen.

 1. “Bestel jullie brood of taart op voorhand, anders redden we het niet”: Limburgse bakker hoopt met oproep gerichter te produceren
  Helchteren

  “Bestel jullie brood of taart op voorhand, anders redden we het niet”: Limburgse bakker hoopt met oproep gerichter te produceren

  Broden of taarten bakken moet efficiënter dan ooit vanwege de torenhoge energieprijzen. Een halfvolle oven laten draaien blijkt financieel amper haalbaar, en brood weggooien is ook verlieslatend. “Mensen leerden tijdens corona brood en taart bestellen, het kan nu een oplossing zijn", zegt warme bakker Kenny Van Hoesen (33) uit Helchteren. De man moest vorige week noodgedwongen personeel ontslaan én schrapt in zijn aanbod.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Hasselt al wakker van de Rode Duivels? “Als stad hebben we nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen”
  PREMIUM
  Hasselt

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Hasselt al wakker van de Rode Duivels? “Als stad hebben we nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen”

  Op 21 november start het Wereldkampioenschap Voetbal, maar daar lijkt Hasselt zich nauwelijks van bewust. Zo heeft de Stad Hasselt nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen en gaan ook de Hasseltse ondernemers waaronder drankenhandelaar Prik & Tik in Stevoort en traiteur Quetin een kalme periode tegemoet. “Het lijkt wel alsof niemand het gewend is om het WK Voetbal in de winter te vieren.”