De Zonhovense vrijwilligers starten samen de hulpactie 'ZAP' op om de scholen in Pepinster uit de nood te helpen.
Volledig scherm
De Zonhovense vrijwilligers starten samen de hulpactie 'ZAP' op om de scholen in Pepinster uit de nood te helpen. © ZAP

Zonhovense vrijwilligers starten hulpactie voor zwaar getroffen scholen in Pepinster: “Alleen zo kunnen kinderen straks weer naar school”

ZonhovenDe vrijwilligers van ‘Zonhoven Zorgt’ starten op eigen initiatief een hulpactie om de scholen in het zwaar getroffen Pepinster te ondersteunen. Zo zamelt de groep zoveel mogelijk materiaal in, organiseert ze een verkoop van kaarsen en kaarten op de Zonhovense zondagmarkt, én zamelt ze geld in om de heropbouw van de schoolvestigingen te ondersteunen.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Hasselts vaccinatiecentrum verhuist naar kleinschaligere ruimte...slechts twee deuren verder
  Hasselt

  Hasselts vaccinatie­cen­trum verhuist naar kleinscha­li­ge­re ruimte...slechts twee deuren verder

  Vanaf 26 september zal de nieuwe vaccinatieruimte voor de Eerstelijnszone Herkenrode zich op slechts twee ingangen van het huidige vaccinatiecentrum in de Hasseltse Ethias Arena bevinden. Dat bevestigt programmamanager Olivier Hoogmartens. De locatie krijgt de naam ‘Passage', en zal vanaf dan enkel nog inwoners inenten die een uitnodiging krijgen voor een derde ‘boosterprik’ tegen corona.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Culinair festival Amuse in Hasselt laat je proeven van alle hoeken van de wereld: “Alles fairtrade, alles voor het goede doel”
  Hasselt

  Culinair festival Amuse in Hasselt laat je proeven van alle hoeken van de wereld: “Alles fairtrade, alles voor het goede doel”

  Culinair wereldfestival Amuse streek vandaag voor de tiende keer neer in domein Kiewit in Hasselt. Van loempia’s over gefrituurde scampi’s tot chili con of sin carne, de hele wereld is vertegenwoordigd op het fairtradefestival. De stad nodigde verschillende Hasselaren uit om met hun standje hun goede doel te vertegenwoordigen. Van wevers in Guatemala tot dove kinderen in India: iedereen steunt iedereen op Amuse.