Heel wat Zonhovense schoolkinderen hielpen vrijdagochtend mee om de eerste nieuwe bomen aan te planten met de gemeente.
Volledig scherm
Heel wat Zonhovense schoolkinderen hielpen vrijdagochtend mee om de eerste nieuwe bomen aan te planten met de gemeente. © Gemeente Zonhoven

Zonhoven plant samen met inwoners ‘Toekomstbomenbos’ met 13.000 nieuwe bomen aan

ZonhovenZonhoven organiseert in samenwerking met Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) de bomenplantactie ‘Toekomstbomenbos’ aan het Schemmersbergbos, dat deel uitmaakt van het natuurgebied de Teut. Zo zetten heel wat schoolkinderen van Zonhovense basisscholen afgelopen vrijdagochtend alvast hun best beentje voor om er in totaal 13.000 nieuwe bomen te planten.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Opgepast: inbrekers actief in Hasselt
  Hasselt

  Opgepast: inbrekers actief in Hasselt

  In januari zijn de dagen kort en de nachten lang. Het is die periode waarin inbrekers het meest actief zijn en dat is ook dit weekend weer gebleken in Hasselt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op minstens drie plaatsen in de stad ingebroken. Aan de Droogvennelaan werd een raam opengebroken, maar lijkt er op het eerste zicht geen nadeel te zijn. In de Leeuweriklaan gingen de inbrekers aan de haal met een som geld en juwelen. Juwelen waren ook in de Kliniekstraat het onderwerp van de diefstal. Politie Limburg Regio Hoofdstad maakte telkens notie van de diefstal.