De Kwintsite van Zonhoven zal tegen 2024 volledig worden vernieuwd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kwintsite van Zonhoven zal tegen 2024 volledig worden vernieuwd. © Kolmont

Zonhoven ondergaat opmerkelijke metamorfose: “Mix van wonen, ontspannen en werken om dorpskern te versterken”

ZonhovenHet centrum van Zonhoven zal de komende vier jaar een complete metamorfose ondergaan. Zo komt op de Kwintsite nieuwe ruimte voor horeca, 68 appartementen, tien handelspanden, een ondergrondse parking en een nieuw politiekantoor. Ook feestzaal De Kwint wordt, samen met heel wat gebouwen in de Heuvenstraat, gesloopt. In de plaats kunnen Zonhovenaars zich alvast verheugen op een nagelnieuwe ontmoetingszaal. De werken starten in de tweede helft van 2021.

 1. Kringloopwinkel Okazi maakt zich klaar voor 15de editie Pukkelpopwinkel: “Tegenwoordig komen sommige festivalgangers ál hun kampeerspullen bij ons kopen”
  Hasselt

  Kringloop­win­kel Okazi maakt zich klaar voor 15de editie Pukkelpop­win­kel: “Tegenwoor­dig komen sommige festival­gan­gers ál hun kampeer­spul­len bij ons kopen”

  Niet alleen op de wei van Pukkelpop is er deze week heel wat bedrijvigheid, ook naast het terrein wordt alles in gereedheid gebracht in laatste rechte lijn richting het festival. Kringloopwinkel Okazi in Hasselt bereidt voor de 15de keer een pop-up campingwinkel voor waar festivalgangers vanaf donderdag terechtkunnen.
 2. VAKANTIETIP VOOR DE THUISBLIJVERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Limburg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”
  PREMIUM
  Bree / Pelt

  VAKANTIE­TIP VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Lim­burg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: ‘met de Vespa’ eropuit tussen maïsvelden en landbouwakkers in Noord-Limburg.