Het ‘Vettig Boske’ in Zonhoven bestaat niet meer, wél het splinternieuwe ‘t Vlonderpiëke dat toegankelijk is voor alle Zonhovenaren en passanten.
Volledig scherm
Het ‘Vettig Boske’ in Zonhoven bestaat niet meer, wél het splinternieuwe ‘t Vlonderpiëke dat toegankelijk is voor alle Zonhovenaren en passanten. © Mine Dalemans

Van schoon water en extra bomen tot eerste zitbanken: vijver ‘Vettig Boske’ aan gemeentehuis krijgt nieuwe inrichting én naam

ZonhovenDe transformatie van de ontoegankelijke moerasvijver aan het gemeentehuis in Zonhoven, ook wel ‘Vettig Boske’ genoemd, is eindelijk officieel afgerond. Zo werd het gebied een belevenisvolle vijver met ruimte voor water, natuur én ontmoetingen in het hart van De Wijers. Ook de inwoners konden hun steentje bijdragen en gaven samen met het gemeentebestuur de nieuwe ruimte nu ook een nieuwe naam: ‘t Vlonderpiëke.

  1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

    Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

    Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.