Ludo Vandereyt met merrie Kapow, die al meerdere onvervalste prijsveulentjes het leven schonk. Maar haar jongste veulentje werd te vroeg geboren, na de nacht van oud naar nieuw.
Volledig scherm
Ludo Vandereyt met merrie Kapow, die al meerdere onvervalste prijsveulentjes het leven schonk. Maar haar jongste veulentje werd te vroeg geboren, na de nacht van oud naar nieuw. © Foto Dalemans

"Prijsveulen gestorven door vuurwerk"

ZONHOVENMerrie 'Kapow' uit Zonhoven heeft een stevige naam als mama van onvervalste prijsveulentjes, maar haar laatste dracht is brutaal misgelopen. Net na Nieuwjaar verloor ze haar kleintje, en dat is volgens haar eigenaars te wijten aan de vele vuurpijlen die in de nacht van oud naar nieuw over haar weide vlogen. Wellicht zal ze ook nooit nog een veulentje kunnen krijgen.

  1. Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevestiging van onze ambacht en vakmanschap”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevesti­ging van onze ambacht en vakman­schap”

    De Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ bestaat 135 jaar en dat laten de stedelijke musea niet aan zich voorbij gaan. Zo loopt er vanaf zaterdag een driedelige expo over de vijf generaties Fryns in Bibliotheek Hasselt Limburg, Het Stadsmus en het Jenevermuseum. Ook verschijnt er een boek over de jeneverstokers én voorziet kunstenaar Peter de Cupere geurkunst ter ere van de familie, gemaakt van niet minder dan...120 kilogram jeneverbes.