De gemeente liet al plannen uittekenen voor een totale renovatie van de buitengevel
Volledig scherm
De gemeente liet al plannen uittekenen voor een totale renovatie van de buitengevel © RV

Oppositie rekent uit: nieuw gemeentehuis is goedkoper dan het oude renoveren

De renovatie van het gemeentehuis in Zonhoven valt veel duurder uit dan gepland. Aanvankelijk was 800.000 euro begroot om rond het gebouw een nieuwe ‘schil’ op te trekken, zodat de muren beter geïsoleerd zijn. Nu blijkt dat die kostprijs al zowat het dubbele bedraagt. Architect en gemeenteraadslid Dominic Tholen van oppositiepartij CD&V rekende uit wat een nieuw gemeentehuis kost: 4,4 miljoen euro. Dat is volgens hem goedkoper dan een renovatie van het huidige gebouw.

 1. Daling van aantal besmettingen in Zonhoven op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Zonhoven op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonhoven, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 8. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 53. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonhoven komt dat getal nu op 249 te liggen. Zonhoven heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg mag staan”
  Hechtel/Genk

  Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg mag staan”

  De Hechtselse Yoke Goris en Genkenaar Rudi Bagusat hebben samen een kinderboek geschreven. ‘Anneka’ vertelt het verhaal over elfjes en een magische eenhoorn. Door het coronavirus stond het duo urenlang via WhatsApp en Skype in contact, maar het resultaat mag toch worden gezien. “Wij willen aan kinderen tonen dat je gerust mag blijven dromen, ook en vooral in deze vreemde tijd”, vertelt Yoke.
 1. Patrick Nulens (Zonhoven United): “Plannen van vernieuwde accommodatie op de Basvelden zijn klaar, in mei starten de werken”

  Patrick Nulens (Zonhoven United): “Plannen van vernieuwde accommoda­tie op de Basvelden zijn klaar, in mei starten de werken”

  Eersteprovincialer Zonhoven United zag tijdens de coronacrisis net als vele andere clubs heel wat inkomsten aan zich voorbijgaan. Toch is de club niet bij de pakken blijven zitten. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de vernieuwing van de accommodatie aan de Basvelden en Oniva-verzekeringen verbond zijn naam aan de bloeiende United-jeugdacademie. “Een dikke pluim voor ondernemers die in deze sombere tijden dergelijke engagementen aangaan”, klinkt Zonhovens voorzitter Patrick Nulens tevreden.
 2. De coronacijfers in Zonhoven van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Zonhoven van woensdag 14 oktober

  In Zonhoven zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 25 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zonhoven op 117 te liggen. Omdat Zonhoven meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"