De natste plek van Vlaanderen ligt in Zonhoven. Al zou je dat niet zeggen afgaande op de kleur van het gazon. Chris met haar hond Darco.
Volledig scherm
PREMIUM
De natste plek van Vlaanderen ligt in Zonhoven. Al zou je dat niet zeggen afgaande op de kleur van het gazon. Chris met haar hond Darco. © Karolien Coenen

Natste plek van Vlaanderen ligt in Zonhoven, in theorie althans: “Ons gazon is droog, kapot en ros!”

Het regent. En dat voor het eerst sinds juni. Moerassige natuurgebieden vormen een natuurlijke buffer tegen droogte. Dat is de theorie. Maar in de Boomsteeg in Zonhoven, vlak aan natuurgebied de Wijers, klinken de buurtbewoners eerder verbaasd: “Elke druppel regen is een opluchting.” Is het einde van de droogte in zicht?

 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  2

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbesteding camerabewaking in gevangenis en asielcentrum? “Er werd gefactureerd, maar niet geleverd”
  PREMIUM
  LEUVEN/STEENOKKERZEEL

  Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbeste­ding camerabewa­king in gevangenis en asielcen­trum? “Er werd gefactu­reerd, maar niet geleverd”

  Twee ambtenaren en vier andere beklaagden hebben zich in de correctionele rechtbank in Leuven moeten verantwoorden voor gesjoemel bij aanbestedingen van de Regie der Gebouwen. Concreet zou het draaien om werken in de gevangenis van Leuven Centraal en bij Asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De feiten gaan terug tot 2009 en daarom trekt de verdediging de kaart van verjaring.