Naomi moest zelf de nodige negatieve reacties doorstaan. "Ik kreeg te horen dat ik de brandstapel op moest. Maar de geesten rijpen gelukkig."
Volledig scherm
Naomi moest zelf de nodige negatieve reacties doorstaan. "Ik kreeg te horen dat ik de brandstapel op moest. Maar de geesten rijpen gelukkig." © Foto Dalemans

"Laten zien dat we er zijn. En dat we er mógen zijn"

LIMBURGNaomi Cremers (30) uit Zonhoven doet een gooi naar het kroontje van Misses Glamour Belgium. Een primeur, want nooit eerder stond een transgender op de catwalk van de wedstrijd. "En het kan!", klinkt het enthousiast. "Dit is het jaar van de verandering. Ik wil hoe dan ook de weg 'vrijmaken' voor iedereen die hier ooit door moet."

  1. De coronacijfers in Zonhoven van zaterdag 10 oktober

    De coronacij­fers in Zonhoven van zaterdag 10 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonhoven, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 15. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonhoven komt dat getal nu op 70 te liggen. Zonhoven heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Stijging van aantal besmettingen in Zonhoven op maandag 19 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Zonhoven op maandag 19 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonhoven, op één dag 8 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 7. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 42. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zonhoven op 197 te liggen. Omdat Zonhoven meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.