Hasselts gerechtsgebouw
Volledig scherm
Hasselts gerechtsgebouw © Borgerhoff

Duo stormt woning binnen met hakmes, maar bewoners hebben niets met hen te maken: celstraf en fikse schadevergoeding

 1. De drie koningen staan weer voor de deur. Maar waar kan je nog een traditionele driekoningentaart vinden? Wij lijsten 8 bakkers in Limburg voor jullie op
  PREMIUM
  Limburg

  De drie koningen staan weer voor de deur. Maar waar kan je nog een traditione­le driekonin­gen­taart vinden? Wij lijsten 8 bakkers in Limburg voor jullie op

  Op 6 januari, de dag van de drie koningen, mag de traditionele driekoningentaart met de verborgen gouden boon zeker niet ontbreken. Degene die de boon in zijn of haar stukje taart vindt, krijgt de kroon en mag heel de dag koning of koningin zijn. De traditie is overgewaaid vanuit Frankrijk en wint sinds vorig jaar weer aan populariteit. Maar waar kan je nog een traditionele driekoningentaart verkrijgen? Wij lijsten 8 bakkers in Sint-Truiden, Heusden-Zolder en andere regio’s in Limburg voor jullie op.
 2. Van Limburgs familiebedrijfje tot kledingpartner van de grootste wielerploeg op aarde, het succesverhaal van Bioracer: “Plots zijn we wereldnieuws”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Van Limburgs familiebe­drijf­je tot kleding­part­ner van de grootste wieler­ploeg op aarde, het succesver­haal van Bioracer: “Plots zijn we wereld­nieuws”

  “Het is de magische Bioracer-technologie”, luidde het antwoord van het Britse wonderkind Tom Pidcock, op de vraag waarom zijn truitje na de modderveldrit in Boom nog wit zag. Sinds dit jaar worden niet alleen hij, maar ook Tourwinnaars Egan Bernal en Geraint Thomas van het prestigieuze INEOS-Grenadiers gekleed door het sportkledingmerk uit Tessenderlo. Onder andere onze nationale wielerploeg ging hen al voor. Niet slecht voor wat als in 1986 als een familiebedrijfje begon. “Eigenlijk hebben we al meer dan duizend medailles op kampioenschappen en de Spelen behaald.”
 3. “Dankzij een dagboekje uit 1529 krijgen we unieke kijk op Limburg”: Andre Rutten debuteert met geschiedenisboek
  PREMIUM
  Zonhoven/Hasselt

  “Dankzij een dagboekje uit 1529 krijgen we unieke kijk op Limburg”: Andre Rutten debuteert met geschiede­nis­boek

  Kapelaan Christiaan Munters hield van 1529 tot 1545 een dagboekje bij waarin hij eindeloos veel anekdotes noteerde uit het dagelijkse leven. Dat er ooit een struisvogel in Kuringen passeerde, dat er heksen werden terechtgesteld, en hoe zelfs keizer Karel V het Prinsenhof in Kuringen bezocht. Andre Rutten (72) haalde het dagboekje van onder het stof en goot tientallen verhalen in zijn nieuwste boek ‘De Wrede Vrede’.