Het was een druk weekend voor politiezone LRH
Volledig scherm
Het was een druk weekend voor politiezone LRH © Politie LRH

Dieven slaan zes keer toe

 1. “‘Fietsen door het water’ op termijn bedreigd”: beken en vijvers staan te laag in Midden-Limburg
  PREMIUM
  Genk/Houthalen-Helchteren

  “‘Fietsen door het water’ op termijn bedreigd”: beken en vijvers staan te laag in Mid­den-Lim­burg

  Beken en vijvers in Midden-Limburg staan momenteel veel te laag of zelfs droog en dat is géén goed nieuws. In de vijvers in Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren staat geen water en het waterpeil bij vijvers in Bokrijk staat te laag. Regenwater dat wordt opgevangen boven aanpalende wijken verdwijnt via het rioleringsstelsel en sijpelt niet door tot in de bodem. “Zo wordt zelfs ‘Fietsen door het water’ in Bokrijk bedreigd", vreest Jos Ramaekers van Natuurpunt Limburg.
 1. Veertiger uit Heusden dumpt kussens van een buszetel en moet werkstraf uitvoeren
  Heusden-Zolder

  Veertiger uit Heusden dumpt kussens van een buszetel en moet werkstraf uitvoeren

  Een 46-jarige man uit Heusden-Zolder moet een werkstraf van 65 uur uitvoeren nadat hij op 17 april 2018 feiten van sluikstorting pleegde. De man dumpte twee kussens van een buszetel. Hij werd echter betrapt door camerabeelden en moet dus voor de derde keer in zijn leven een werkstraf uitvoeren. Ook een 23-jarige man uit dezelfde gemeente is bij verstek veroordeeld voor sluikstorten. Hem wacht een geldboete van 1.200 euro nadat hij op 14 april 2019 in Lummen een aantal vuilniszakken, pizzadozen en bouwmateriaal dumpte in een bosje op het einde van de Europaweg.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Zonhoven op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Zonhoven op maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonhoven, op één dag 8 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 7. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 42. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zonhoven op 197 te liggen. Omdat Zonhoven meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

 2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud