Volledig scherm
© Photo News

De coronacijfers in Zonhoven van zaterdag 10 oktober

 1. Veertiger uit Heusden dumpt kussens van een buszetel en moet werkstraf uitvoeren
  Heusden-Zolder

  Veertiger uit Heusden dumpt kussens van een buszetel en moet werkstraf uitvoeren

  Een 46-jarige man uit Heusden-Zolder moet een werkstraf van 65 uur uitvoeren nadat hij op 17 april 2018 feiten van sluikstorting pleegde. De man dumpte twee kussens van een buszetel. Hij werd echter betrapt door camerabeelden en moet dus voor de derde keer in zijn leven een werkstraf uitvoeren. Ook een 23-jarige man uit dezelfde gemeente is bij verstek veroordeeld voor sluikstorten. Hem wacht een geldboete van 1.200 euro nadat hij op 14 april 2019 in Lummen een aantal vuilniszakken, pizzadozen en bouwmateriaal dumpte in een bosje op het einde van de Europaweg.
 2. Houthalenaar (31) slaat riek door ruiten van Mercedes: 1 jaar cel
  Houthalen

  Houthale­naar (31) slaat riek door ruiten van Mercedes: 1 jaar cel

  Een 31-jarige Houthalenaar is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een celstraf van één jaar nadat hij op 15 oktober 2018 met een riek alle ruiten insloeg van een Mercedes. Die wagen was eigendom van zijn vader. “De man kon duidelijk zijn agressie en driften niet onder controle houden en vernielde doelbewust het voertuig", oordeelt de rechtbank in het vonnis. In het verleden werd de dertiger ook al veroordeeld voor gelijkaardige feiten, wat wijst op een bijzondere agressieproblematiek. Hij krijgt ook een geldboete van 800 euro.
 3. Liam Mc Cluskey geeft zijn ogen en oren de kost bij Maaseik: “Ik ben klaar als de ploeg mij nodig heeft”

  Liam Mc Cluskey geeft zijn ogen en oren de kost bij Maaseik: “Ik ben klaar als de ploeg mij nodig heeft”

  De wittebroodsweken van Liam Mc Cluskey bij Maaseik zitten erop. De Zonhovenaar kwam in het tussenseizoen over van de Volleybalschool in Vilvoorde, maar eigenlijk is hij al jaren een Maaseikenaar, want hij doorliep er zowat alle jeugdreeksen. Op zijn achttiende is Mc Cluskey klaar voor het echte werk. “Ik geef mijn ogen en oren de kost. Ik kan heel veel leren in mijn nieuwe omgeving”, vertelt hij.
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered