Schepen van Openbare Werken Johan Schrapen (links) en burgemeester Johny De Raeve (rechts).
Volledig scherm
Schepen van Openbare Werken Johan Schrapen (links) en burgemeester Johny De Raeve (rechts). © Gemeente Zonhoven

Aansluiting Industrieweg aan kmo-zone met Pleinstraat niet langer toegankelijk voor auto- en vrachtverkeer

ZonhovenHet gemeentebestuur van Zonhoven heeft de nodige werken uitgevoerd om de aansluiting van de Industrieweg aan de kmo-zone De Waerde met de Pleinstraat voortaan onmogelijk te maken voor auto- en vrachtverkeer. In de toekomst is die verbinding enkel nog mogelijk voor fietsers en voetgangers.

 1. Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigingen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteindelijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”
  PREMIUM
  Hasselt/Sint-Truiden

  Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigin­gen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteinde­lijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”

  Pukkelpop heeft tijdelijk de opbouw én de ticketverkoop van het festival stilgelegd, in afwachting van meer duidelijkheid rond de teststrategie. Het woord afgelasting wordt niet in de mond genomen, maar het zou wel een domper zijn voor de lokale verenigingen moest dat werkelijkheid worden. Al lijken zij begrip op te kunnen brengen voor dat scenario. “Tien jaar geleden hebben al de storm meegemaakt op Pukkelpop, waarbij er mensenlevens zijn gevallen. Zulke dingen wil je gewoon niet meemaken. Gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd voorop”, klinkt het.
 1. 22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’
  Sint-Lambrechts-Herk

  22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’

  Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus kan je in het Hasseltse Sint-Lambrechts-Herk opnieuw terecht voor de 22ste editie van Volle Bak Herk. In aanloop opende Volle Bak Herk, samen met Hasselts burgemeester Steven Vandeput, langs de Oude Truierbaan en de Biezenstraat ‘Fietsen door de Maïs’. Op een uniek lusvormig fietsparcours van 600 meter kan het publiek daar vanaf nu dagelijks terecht voor een gratis fietstocht door de maïsvelden van Willy en Marijke Philippaerts.
 2. Bram Vanhove (24) uit Diepenbeek al één jaar met oude Ford Transit op weg naar India: “Reisrichting heb ik, maar ik doe het vooral rustig aan”
  PREMIUM
  Diepenbeek

  Bram Vanhove (24) uit Diepenbeek al één jaar met oude Ford Transit op weg naar India: “Reisrich­ting heb ik, maar ik doe het vooral rustig aan”

  Op 11 augustus is het exact één jaar geleden dat Bram Vanhove (24) uit Diepenbeek aan zijn ultieme droom begon: een solotrip naar India. Dat doet de jonge twintiger in zijn opgelapte Ford Transit-bus, waarmee hij intussen al zeker dertien landen ontdekt heeft. Maar of Limburg hem weer snel terugziet? “Daarvoor beleef ik nu nog iets te veel de tijd van mijn leven”, lacht de twintiger.