Hasselts gerechtsgebouw
Volledig scherm
Hasselts gerechtsgebouw © Borgerhoff

15 maanden cel voor man (58) die brand stichtte bij ex

ZonhovenDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 58-jarige man uit Zonhoven veroordeeld tot 15 maanden cel en een boete van 800 euro nadat hij brand stichtte in het huis van zijn ex. De straf wordt wel met uitstel uitgesproken. 

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Hasselts vaccinatiecentrum verhuist naar kleinschaligere ruimte...slechts twee deuren verder
  Hasselt

  Hasselts vaccinatie­cen­trum verhuist naar kleinscha­li­ge­re ruimte...slechts twee deuren verder

  Vanaf 26 september zal de nieuwe vaccinatieruimte voor de Eerstelijnszone Herkenrode zich op slechts twee ingangen van het huidige vaccinatiecentrum in de Hasseltse Ethias Arena bevinden. Dat bevestigt programmamanager Olivier Hoogmartens. De locatie krijgt de naam ‘Passage', en zal vanaf dan enkel nog inwoners inenten die een uitnodiging krijgen voor een derde ‘boosterprik’ tegen corona.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.