Zoerselse horeca blikt vooruit op heropening: “Klanten kijken al sinds dag één van de coronacrisis ernaar uit”
Ook in de gemeente Zoersel zullen komende week verschillende horecazaken voor het eerst opnieuw klanten ontvangen. Ondanks de verminderde capaciteit zijn restaurant Stroopop en brasserie De Lindeloo optimistisch. “Een ‘full house’ verwachten we niet, maar de reservaties lopen toch al binnen”, zeggen Sammy Kampers en Amanda Oostervink, de zaakvoerders van De Lindeloo. Het populaire café ‘Oaked Pub Surcele’ houdt haar deuren voorlopig nog dicht.
De wandelaars, fietsers en ruiters zullen erg tevreden zijn dat ze opnieuw terecht kunnen bij Stroopop. Binnen zal het aantal plekken dan wel gehalveerd worden, op het terras is toch nog heel wat mogelijk. “We hebben het geluk dat we dat we het terras kunnen schikken. Kleinere horecazaken hebben die mogelijkheid niet. Om de capaciteit toch wat te verhogen, zullen we in het weekend met de avond in twee shiften verdelen”, zeggen zaakvoerders Hans Van Den Eynden en Annick Anthonis. De menukaart ondergaat geen veranderingen. Het stuk vlees vanop de grill met een lekker biertje is en blijft de troef.
Hoewel het restaurant beseft dat de klinische werkwijze mogelijks een impact zal hebben op de sfeer, zijn de uitbaters ervan overtuigd dat ze op het vast cliënteel mogen rekenen. “Er zijn klanten die al bij dag één van de coronacrisis hebben laten weten dat ze een tafeltje willen reserveren voor de heropening. Dat schept wel vertrouwen. Voor volgende week zaterdag hebben we bijvoorbeeld al 9 gereserveerde tafeltjes.”
Waar het restaurant wel kritiek op heeft, is de maatregel in de keuken gescheiden te werken. “Daarbij zou één keukenkracht aan één gerecht mogen werken. Dat is bij honderd couverts niet mogelijk, omdat we met een systeem van doorstroming werken. Zo zorgt de ‘stoof’ voor de frietjes, de ‘koude kant’ voor het slaatje en de man achter de grill voor het vlees. Er is dus drie man aan de slag voor één bord. Het kan ook anders, maar wel op een hygiënische manier”, vertelt chef Hans.
Stroopop is geopend van woensdag tot zondag. Dat is doorgaans van 12 uur tot 22 uur. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond verloopt het diner echter in shiften. De eerste shift is van 17 uur tot 20 uur, de tweede van 20 uur tot sluitingstijd omstreeks 01 uur. Reserveren kan via info@stroopop.be of telefonisch via 03 383 50 45.
(Lees verder onder de foto)
Extra terrasruimte
Aan het dorpspleintje van Zoersel is Brasserie De Lindeloo nog volop bezig met de voorbereidingen om de zaal en het terras volgens de regels op te stellen. Zo komt er een desinfectiestation aan de toiletten. De afstand tussen de tafeltjes wordt zorgvuldig afgemeten. Omdat er niet aan de toog gehangen wordt, zal die nog gebruikt worden voor afhaalmaaltijden. “We snappen dat sommigen nog de kat uit de boom kijken. Zeker de oudere klanten”, vertelt Amanda. Het vast cliënteel is de afgelopen weken De Lindeloo blijven steunen. “We kregen heel wat steunkaartjes in de brievenbus. De liefde in Zoersel Dorp is groot”, lachen Amanda en Sammy.
Aangezien zowel binnen als buiten een deel van de capaciteit verloren gaat door de afstandsregels, hoopt De Lindeloo op extra terrasruimte. Daarvoor hebben ze een aanvraag gedaan bij de gemeente. Zo zouden er een drietal tafeltjes net naast de glazen wand staan. “We weten dat de gemeente daar wel voor openstaat. Dan zou ik de verloren terrastafeltjes daar kunnen recupereren. En de fietsenstalling zou eventueel aan de overkant komen. De gemeente moet nog wel groen licht geven”, vertelt Sammy.
Brasserie De Lindeloo opent op dinsdag opnieuw haar deuren. De zaak is geopend van dinsdag tot zondag met uitzondering van donderdag tussen 11 uur ‘s middags en 12 uur ‘s avonds. Reserveren kan via de website www.lindeloo.be of telefonisch via 03 336 70 10.
(Lees verder onder de foto)
Niet rendabel starten
Ondanks de goede moed bij vele horecazaken besloot ‘Oaked Pub Surcele’ op de Oostmallebaan haar deuren nog gesloten te houden. “We zien niet echt hoe de anderhalve meter afstand in een café gerespecteerd kan worden. De bijkomstige maatregelen maken het er organisatorisch niet makkelijker op. De anderhalve meter afstand zorgt er eveneens voor dat we niet rendabel zouden kunnen starten. Door onze beperkte capaciteit zouden de inkomsten bij de heropening immers niet opwegen tegen de kosten. Ten slotte stellen we ons ook nog vragen over de heropening. Als café hebben we immers een grote verantwoordelijkheid gezien de hoge besmettingsgraad van het virus”, vertelt Helga Rymen, medezaakvoerder van Surcele.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voetbal derde nationale B
Bart Biemans en Wezel op woensdag tegen hekkensluiter Witgoor en zondag tegen leider Houtvenne
In derde nationale B wordt woensdagavond een druk inhaalprogramma afgewerkt. Op uitzondering van ASV Geel komen alle ploegen uit de bovenste regionen in actie. In de Kempen springt om 20 uur het burenduel tussen Wezel en Witgoor in het oog. Heel belangrijk in de strijd voor de titel én het behoud. -
Je lief verwennen met Valentijn? Met deze 15 rode handtassen scoor je gegarandeerd punten
Valentijn staat voor de deur. Het ideale moment om je geliefde (of jezelf) te verwennen met een handtas in de kleur van de liefde. Of je nu voor een mini, midi of maxi ontwerp kiest: met deze rode handtassen schiet Cupido gegarandeerd nóg eens raak. -
Zandhoven
Djordy (27) uit Schilde maakt lekkerste ijs van heel ons land: “Ik ben sprakeloos”
Het Belgisch kampioenschap ijsbereiding heeft dinsdag plaatsgevonden in Zandhoven. Op de wedstrijd werd Djordy Van Kemseke (27) van Dito’s Ice-Cream in Schilde verkozen tot winnaar. Zijn creatie met hibiscus-bloemen uit chocolade, een kaneeltoets en saus van veenbes viel het best in de smaak. “Ik dacht dat ik aan het dromen was”, reageert de beste ijsmaker verbaasd. -
-
Cafés en restaurants hoopvol over heropening: “Maar het zal wel een gepuzzel worden”
De Nationale Veiligheidsraad heeft officieel aangekondigd dat de horecazaken opnieuw de deuren mogen openen. Dat nieuws zorgde voor vreugde bij Bistro Nobis en café K.Z. (Klein Zwitserland) in Malle. Al is het toch ook nog afwachten hoe het zal verlopen. “De vraag is natuurlijk of klanten door alle maatregelen het nog gezellig zullen vinden om bij ons te komen eten”, vertelt Bistro Nobis-zaakvoerster Andra Granacher (26). -
Antwerpen
Damplein wordt carnavalsplein in krokusvakantie
Tijdens de krokusvakantie zijn kinderen van 4 tot 12 jaar welkom op het Damplein (op 21 februari) en op het Elegastplein (op 23 februari) om carnaval te vieren. Er worden gratis activiteiten georganiseerd, zoals knutselen, grime, kinderdisco, gekke kapsels en een goochelaar. -
Tweakers
Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest. -
Jobat
Zoveel verdien je in marketing en communicatie: een overzicht van de lonen en de extralegale voorwaarden
Honderden vacatures in de marketing en communicatie wachten momenteel op talent ter invulling. Het aantal openstaande jobs in deze sector blijft ook stijgen. Jobat.be zocht uit naar wie er exact gezocht wordt en wat je als marketing- en communicatieprofessional mag verwachten aan het einde van de maand.