Sammy Kampers en zijn vrouw Amanda Oostervink bereiden zich nog volop voor op de heropening van De Lindeloo
Volledig scherm
Sammy Kampers en zijn vrouw Amanda Oostervink bereiden zich nog volop voor op de heropening van De Lindeloo © Ewoud Meeusen

Zoerselse horeca blikt vooruit op heropening: “Klanten kijken al sinds dag één van de coronacrisis ernaar uit”

Ook in de gemeente Zoersel zullen komende week verschillende horecazaken voor het eerst opnieuw klanten ontvangen. Ondanks de verminderde capaciteit zijn restaurant Stroopop en brasserie De Lindeloo optimistisch. “Een ‘full house’ verwachten we niet, maar de reservaties lopen toch al binnen”, zeggen Sammy Kampers en Amanda Oostervink, de zaakvoerders van De Lindeloo. Het populaire café ‘Oaked Pub Surcele’ houdt haar deuren voorlopig nog dicht.

 1. Cafés en restaurants hoopvol over heropening: “Maar het zal wel een gepuzzel worden”

  Cafés en restau­rants hoopvol over heropening: “Maar het zal wel een gepuzzel worden”

  De Nationale Veiligheidsraad heeft officieel aangekondigd dat de horecazaken opnieuw de deuren mogen openen. Dat nieuws zorgde voor vreugde bij Bistro Nobis en café K.Z. (Klein Zwitserland) in Malle. Al is het toch ook nog afwachten hoe het zal verlopen. “De vraag is natuurlijk of klanten door alle maatregelen het nog gezellig zullen vinden om bij ons te komen eten”, vertelt Bistro Nobis-zaakvoerster Andra Granacher (26).
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.