Zoersel wil zorgparkeren introduceren. Schepen voor Sociale Zaken Cindy Van Paesschen, inwoonster Claudine Gorissen en CD&V-gemeenteraadslid Katrien Schryvers
Volledig scherm
Zoersel wil zorgparkeren introduceren. Schepen voor Sociale Zaken Cindy Van Paesschen, inwoonster Claudine Gorissen en CD&V-gemeenteraadslid Katrien Schryvers © emz

Zoersel zet eerste stappen in ‘zorgparkeren’: inwoners kunnen parkeerplek aanbieden aan zorgverleners

ZoerselHet lokaal bestuur in Zoersel neemt de eerste stappen om ‘zorgparkeren’ te introduceren. Inwoners kunnen een vrijstaande parkeerplek ter beschikking stellen aan zorgverleners, zodat die hun wagen dichter bij de woning van hun patiënten kwijt kunnen. Op een dergelijk systeem stuurde inwoonster Claudine Gorissen (55) aan. Ook CD&V Zoersel is vragende partij. 

 1. ’t Hemelryck wordt omgetoverd tot wellnesshotel: “Tegen valentijn hopen we onze gasten te ontvangen”
  Grobbendonk

  ’t Hemelryck wordt omgetoverd tot wellnessho­tel: “Tegen valentijn hopen we onze gasten te ontvangen”

  In het voorjaar van 2019 sloot hotel ‘t Hemelryck aan de Floris-Primsstraat in Grobbendonk de deuren na het onverwachts overlijden van de toenmalige eigenaar. Het hotel met zeven kamers en restaurant bleef bijna twee jaar onaangeroerd achter. Tot Sven Wilms en zijn partner Caroline Fraiture het pand begin dit jaar aankochten. “We gaan het hotel een complete make-over geven, zodat we hopelijk tegen valentijn onze eerste gasten kunnen ontvangen”, klinkt het bij Sven.
 2. Inwoners Kapellen kunnen zorgverleners aan garage of oprit laten parkeren dankzij parkeersticker

  Inwoners Kapellen kunnen zorgverle­ners aan garage of oprit laten parkeren dankzij par­keerstic­ker

  Voor zorgverleners aan huis is het niet altijd evident om parkeerplaats te vinden in het drukke dorpscentrum. Daarom lanceert gemeente Kapellen het concept van zorgparkeren: wie een parkeersticker aan zijn garage of oprit hangt, geeft zorgverleners toestemming om tijdelijk plaats te nemen op de parking die normaal voorbehouden is voor de bewoner. Aangezien het reglement van kracht is voor politiezone Noord, is de parkeersticker ook geldig in Stabroek.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht