Zwembad 't Preventorium in Pulderbos (Zandhoven)
Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad 't Preventorium in Pulderbos (Zandhoven) © emz

Zoersel gaat piste kleiner zwembad onderzoeken, al bepleit bestuur samenwerking met private partner

Zoersel/ZandhovenDe gemeente Zoersel gaat de piste van een eigen basiszwembad onderzoeken. De uitgeschreven tweede selectieleidraad hiervoor heeft de gemeenteraad dinsdagavond kunnen goedkeuren, aangezien de voltallige oppositie steun kreeg van onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen (N-VA). Het bestuur belooft deze opdracht ter harte te nemen, al bepleit het zelf wel een zwembad met recreatief gedeelte in samenwerking met de gemeente Zandhoven, dat gebouwd en geëxploiteerd wordt door een private partner. 

 1. N-VA Zoersel pareert kritiek op zwembaddossier: “We hebben gehandeld als een goede huisvader”
  Zoersel

  N-VA Zoersel pareert kritiek op zwembaddos­sier: “We hebben gehandeld als een goede huisvader”

  Het nieuw intergemeentelijk zwembad blijft de gemoederen verhitten in het politiek landschap van Zoersel. Na een aanval van Vlaams Belang Zoersel op sportschepen Olivier Rul (Open Vld), gaat N-VA Zoersel in verdediging. “Het dossier wordt verdacht gemaakt en afgeschoten, alvorens er ook maar één kandidaat zijn aanbod officieel heeft kunnen voorstellen. Dit is afbraakpolitiek”, stelt de besturende partij scherp.
 2. Opnieuw ruzie over zwembaddossier: “Meerderheid vertraagt alternatieve piste van eenvoudig zwembad om Plopsa’s van deze wereld in pole position te brengen”
  Zoersel/Zandhoven

  Opnieuw ruzie over zwembaddos­sier: “Meerder­heid vertraagt alternatie­ve piste van eenvoudig zwembad om Plopsa’s van deze wereld in pole position te brengen”

  Het zit er – opnieuw – bovenarms op tussen de meerderheid en de oppositie in Zoersel rond het zwembaddossier. De oppositie verwijt de meerderheid dat de tweede piste van een kleiner basiszwembad nodeloos vertraagd wordt en dat er alles aan gedaan wordt om Studio 100 in – dixit Wouter Bollansée – pole position te brengen voor de bouw van het nieuwe zwembadcomplex. De oppositie krijgt steun van onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen.
 3. Vlaams Belang eist in zwembaddossier ontslag van schepen Olivier Rul (Open Vld) en beeldt hem af als Pinokkio: “Ook ondemocratisch en onbekwaam”
  Zoersel/Zandhoven

  Vlaams Belang eist in zwembaddos­sier ontslag van schepen Olivier Rul (Open Vld) en beeldt hem af als Pinokkio: “Ook ondemocra­tisch en onbekwaam”

  Het dossier van het zwembad is het zoveelste dossier dat voor de nodige commotie zorgt in de Zoerselse gemeenteraad en Vlaams Belang deed er dinsdagavond nog een schepje bovenop. In een actie voor het gemeentehuis eisten ze het ontslag van schepen Olivier Rul (Open Vld). “Leugenachtig, ondemocratisch en onbekwaam.” Olivier Rul laat het niet aan zijn hart komen. “We willen het dossier tot een goed einde brengen. Er zijn overigens vier kandidaten die een dossier hebben ingediend.”
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).