Archiefbeeld - samen studeren in de bibliotheek van Zoersel
Volledig scherm
Archiefbeeld - samen studeren in de bibliotheek van Zoersel © emz

Zoersel biedt stille studieplek in iedere deelgemeente

ZoerselDe examens zijn in aantocht. Wie zich thuis niet kan concentreren, kan in Zoersel van 30 mei tot en met 6 juli terecht op drie gezamenlijke studieplekken, waar je in stilte kan blokken. 

  1. Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatoriaal Guinea heb ik de afschuwelijkste voeten uit mijn leven gezien”
    PREMIUM
    Schilde

    Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatori­aal Guinea heb ik de afschuwe­lijk­ste voeten uit mijn leven gezien”

    Nog lang voor de komst van het coronavirus was de 64-jarige Tine Demeulenaere al vertrouwd met het mondmasker. De arts uit Schilde bindt reeds zo goed als heel haar leven wereldwijd de strijd aan met de besmettelijke ziektes lepra en tuberculose. “Als een patiënt het niet haalt, moet je je troosten met de tien of twintig anderen die je wél hebt kunnen redden”, vertelt ze. Alvorens de medisch adviseur van Damiaanactie op pensioen gaat, houdt ze met twee collega’s nog een geldinzameling voor Nigeriaanse lepradorpen. Elke gesponsorde euro tot en met het bedrag van 14.000 euro verdubbelt het trio.