De Cyriel Verschaevelaan is een zijstraat van de Manderleylaan aan de Sint-Antoniusbaan.
Volledig scherm
De Cyriel Verschaevelaan is een zijstraat van de Manderleylaan aan de Sint-Antoniusbaan. © Ewoud Meeusen

Zoersel behoudt Cyriel Verschaevelaan: "Niet eren, maar geschiedenis duiden"

Het Zoersels gemeentebestuur zal zijn Cyriel Verschaevelaan behouden. Vorige week besloot Kortrijk zijn straat vernoemd naar de priester-schrijver Cyriel Verschaeve te veranderen van naam. Op die manier is Zoersel een van de laatste gemeenten met een straat die herinnert aan de Vlaams-nationalistische nazi-collaborateur.

 1. Nieuwe thuis voor Homeproved: “Internationale ambities met ons beoordelingsplatform voor bouwsector”
  Zandhoven

  Nieuwe thuis voor Homeproved: “Internati­o­na­le ambities met ons beoorde­lings­plat­form voor bouwsector”

  Een nieuw jaar betekent ook voor Raf Verhaegen (42) en Tom Lieckens (43) uit Zandhoven een nieuwe start. Ze hebben hun bedrijf Offrea, die een brug vormt tussen particulier of bedrijf en bouwaannemer, verkocht aan de Nederlandse tegenhanger Solvari. Nu gaan ze zich volledig focussen op Homeproved, hun beoordelingsplatform voor de bouwsector. Die onderneming is verhuisd van Zandhoven naar de kantoorgebouwen van Office 19 langs de Kanaalstraat in Massenhoven.
 2. Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhandels: “Deze man moet gestopt worden”
  Lille/Merksplas

  Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhan­dels: “Deze man moet gestopt worden”

  Drankenhandels Daems uit Lille en Prik & Tik Merksplas zijn beiden het slachtoffer geworden van dezelfde winkeldief. In beide handelszaken ging hij aan de haal met flessen whisky en/of champagne. Alles samen nam hij voor meer dan 2.000 euro mee. Beide zaakvoerders zijn honderd procent zeker dat het om dezelfde dader gaat. “Op de beelden van onze collega zagen we het direct: die man sloeg ook bij ons toe tijdens de feestdagen”, zucht Sam Peeters van Prik & Tik in Merksplas.