Vrouw & Maatschappij Zoersel voerde vrijdag actie tegen intrafamiliaal geweld met extra aandacht voor kinderen. Onder meer aan het onthaal en de sociale dienst van de gemeente werden pluchen hondjes en flyers overhandigd. V.l.n.r.: Katrien Schryvers (CD&V-welzijnsschepen en V&M), Annemie (onthaal), Heidi (sociale dienst), Chris Gonnissen (V&M-voorzitster) en Marlies Caeyers (V&M)
Volledig scherm
Vrouw & Maatschappij Zoersel voerde vrijdag actie tegen intrafamiliaal geweld met extra aandacht voor kinderen. Onder meer aan het onthaal en de sociale dienst van de gemeente werden pluchen hondjes en flyers overhandigd. V.l.n.r.: Katrien Schryvers (CD&V-welzijnsschepen en V&M), Annemie (onthaal), Heidi (sociale dienst), Chris Gonnissen (V&M-voorzitster) en Marlies Caeyers (V&M) © emz

Vrouw & Maatschappij Zoersel vraagt met knuffelhondjes aandacht voor intrafamiliaal geweld

Zoersel25 november staat in teken van de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Vrouw & Maatschappij van CD&V Zoersel voerde vrijdag alvast actie tegen intrafamiliaal geweld, waarbij de dames vooral aandacht vragen voor de gevolgen ervan voor kinderen. Er werden pluchehondjes en flyers overhandigd aan de gemeente, sociale dienst en politie. Die instellingen kunnen een belangrijke rol spelen in preventie, detectie en hulpverlening. 

  1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
    Spaargids.be

    Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

    Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.