ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Vlaams Belang misnoegd over zwembaddossier: “Waarom worden er geen alternatieve locaties gezocht?”

ZoerselOp de Zoerselse gemeenteraad van mei heeft sportschepen Olivier Rul (Open Vld) op vraag van Vlaams Belang een stand van zaken in het zwembaddossier gegeven. VB-gemeenteraadslid Wouter Bollansée reageerde misnoegd. “Het lijkt erop dat we in dit belangrijk dossier alles gaan inzetten op de Reva-site in Pulderbos, ook al is de grond volgens het schattingsverslag vier keer duurder dan verwacht.”

 1. Brandweervrienden halen grap uit voor nakende pensioen van collega Cis Van Lommel: “Hij moest ‘een groot dier in nood’ bevrijden”
  Grobbendonk

  Brandweer­vrien­den halen grap uit voor nakende pensioen van collega Cis Van Lommel: “Hij moest ‘een groot dier in nood’ bevrijden”

  Met een list werd brandweerman Cis Van Lommel naar een boerderij gehaald donderdagavond. Een valse oproep zorgde ervoor dat de Bouwelaar in brandweeroutfit arriveerde om een dier in nood te helpen. Bij aankomst stonden een twintigtal collega’s klaar om Cis met een flink applaus te bedanken voor zijn jarenlange inzet. Vanaf 1 oktober hangt Cis Van Lommel zijn brandweerhelm aan de haak.
 2. Burgemeester van Zandhoven ziet zwembaddossier somber in: “Ik weet niet of het er ooit van zal komen”
  Zandhoven

  Burgemees­ter van Zandhoven ziet zwembaddos­sier somber in: “Ik weet niet of het er ooit van zal komen”

  Op de gemeenteraad in Zandhoven donderdagavond werd gevraagd naar een stand van zaken over het nieuwe zwembad, dat het oude zwembad in Pulderbos moet vervangen. Het dossier ligt nu noodgedwongen stil omdat Zoersel nog de optie van een kleiner basiszwembad moet onderzoeken. Burgemeester van Zandhoven Luc Van Hove (CD&V) liet verstaan dat hij het dossier somber inziet. “De vraag blijft of we er ooit uit zullen geraken”, klonk het.
 1. Zoersel gaat piste kleiner zwembad onderzoeken, al bepleit bestuur samenwerking met private partner
  PREMIUM
  Zoersel/Zandhoven

  Zoersel gaat piste kleiner zwembad onderzoe­ken, al bepleit bestuur samenwer­king met private partner

  De gemeente Zoersel gaat de piste van een eigen basiszwembad onderzoeken. De uitgeschreven tweede selectieleidraad hiervoor heeft de gemeenteraad dinsdagavond kunnen goedkeuren, aangezien de voltallige oppositie steun kreeg van onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen (N-VA). Het bestuur belooft deze opdracht ter harte te nemen, al bepleit het zelf wel een zwembad met recreatief gedeelte in samenwerking met de gemeente Zandhoven, dat gebouwd en geëxploiteerd wordt door een private partner.
 2. Zandhoven veegt voorstel voor kleiner basiszwembad toch niet helemaal van tafel: “Maar is zeker niet onze eerste keuze”
  PREMIUM
  Zandhoven/Zoersel

  Zandhoven veegt voorstel voor kleiner basiszwem­bad toch niet helemaal van tafel: “Maar is zeker niet onze eerste keuze”

  Als de gemeente Zoersel erin slaagt om een rendabel, kleiner basiszwembad te bouwen, zal de gemeente Zandhoven zich constructief opstellen en een vast, jaarlijks bedrag betalen aan Zoersel. Daardoor zouden inwoners van Zandhoven toch kunnen zwemmen aan dezelfde prijs als de inwoners van Zoersel. “Al rekenen we nog steeds op een samenwerking met een private partner”, aldus burgemeester Luc Van Hove (CD&V).