ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Vlaams Belang misnoegd over zwembaddossier: “Waarom worden er geen alternatieve locaties gezocht?”

ZoerselOp de Zoerselse gemeenteraad van mei heeft sportschepen Olivier Rul (Open Vld) op vraag van Vlaams Belang een stand van zaken in het zwembaddossier gegeven. VB-gemeenteraadslid Wouter Bollansée reageerde misnoegd. “Het lijkt erop dat we in dit belangrijk dossier alles gaan inzetten op de Reva-site in Pulderbos, ook al is de grond volgens het schattingsverslag vier keer duurder dan verwacht.”

 1. Zoersel gaat piste kleiner zwembad onderzoeken, al bepleit bestuur samenwerking met private partner
  PREMIUM
  Zoersel/Zandhoven

  Zoersel gaat piste kleiner zwembad onderzoe­ken, al bepleit bestuur samenwer­king met private partner

  De gemeente Zoersel gaat de piste van een eigen basiszwembad onderzoeken. De uitgeschreven tweede selectieleidraad hiervoor heeft de gemeenteraad dinsdagavond kunnen goedkeuren, aangezien de voltallige oppositie steun kreeg van onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen (N-VA). Het bestuur belooft deze opdracht ter harte te nemen, al bepleit het zelf wel een zwembad met recreatief gedeelte in samenwerking met de gemeente Zandhoven, dat gebouwd en geëxploiteerd wordt door een private partner.
 2. Burgemeester van Zandhoven ziet zwembaddossier somber in: “Ik weet niet of het er ooit van zal komen”
  Zandhoven

  Burgemees­ter van Zandhoven ziet zwembaddos­sier somber in: “Ik weet niet of het er ooit van zal komen”

  Op de gemeenteraad in Zandhoven donderdagavond werd gevraagd naar een stand van zaken over het nieuwe zwembad, dat het oude zwembad in Pulderbos moet vervangen. Het dossier ligt nu noodgedwongen stil omdat Zoersel nog de optie van een kleiner basiszwembad moet onderzoeken. Burgemeester van Zandhoven Luc Van Hove (CD&V) liet verstaan dat hij het dossier somber inziet. “De vraag blijft of we er ooit uit zullen geraken”, klonk het.