Schepen Olivier Rul wordt door Vlaams Belang Zoersel een 'Pinokkio' genoemd.
Volledig scherm
Schepen Olivier Rul wordt door Vlaams Belang Zoersel een 'Pinokkio' genoemd. © Toon Verheijen

Vlaams Belang eist in zwembaddossier ontslag van schepen Olivier Rul (Open Vld) en beeldt hem af als Pinokkio: “Ook ondemocratisch en onbekwaam”

Zoersel/ZandhovenHet dossier van het zwembad is het zoveelste dossier dat voor de nodige commotie zorgt in de Zoerselse gemeenteraad en Vlaams Belang deed er dinsdagavond nog een schepje bovenop. In een actie voor het gemeentehuis eisten ze het ontslag van schepen Olivier Rul (Open Vld). “Leugenachtig, ondemocratisch en onbekwaam.” Olivier Rul laat het niet aan zijn hart komen. “We willen het dossier tot een goed einde brengen. Er zijn overigens vier kandidaten die een dossier hebben ingediend.”

 1. Mogelijk tracé ondergrondse pijpleiding treft enkele huizen ten zuiden van E313: “We zijn hier als gemeente niet gelukkig mee”
  Grobbendonk

  Mogelijk tracé ondergrond­se pijplei­ding treft enkele huizen ten zuiden van E313: “We zijn hier als gemeente niet gelukkig mee”

  Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding voor het transport van propaangas en CO2 tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Op tafel liggen drie tracés van 130, 150 en 170 kilometer. Er zullen tussen 18 en 80 woningen onteigend worden. In Grobbendonk lijken een aantal bewoners vlakbij de E313 slachtoffer te kunnen worden van onteigeningen.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"