Cindy Van Paesschen valt uit de boot als schepen door de nieuwe coalitie. Ze blijft met opgeheven hoofd onafhankelijk gemeenteraadslid.
Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Van Paesschen valt uit de boot als schepen door de nieuwe coalitie. Ze blijft met opgeheven hoofd onafhankelijk gemeenteraadslid. © emz

Van ‘postjescoalitie’ tot ‘set dolken in de rug’: scherpe kritiek op nieuw bestuur in Zoersel

ZoerselDe kogel is door de kerk. CD&V stapt in de coalitie van N-VA, Open Vld en Groen. Deze ruime meerderheid moet voor stabiliteit zorgen na een politieke crisis. Dat meldde het nieuwe bestuur maandag in een persbericht. De reacties zijn niet mals. Vlaams Belang spreekt van een ‘wanhoopscoalitie’. Cindy Van Paesschen, voor wie geen plaats meer is als schepen, voelt zich dan weer koud gepakt door CD&V. “Vooral omdat er deze zomer een aantal gesprekken zijn geweest over een alternatieve coalitie zonder N-VA.”

 1. Na De Panne en Blankenberge ook nieuw bestuur in Zoersel? “Contacten tussen N-VA en CD&V, maar zeer summier”
  PREMIUM
  Zoersel

  Na De Panne en Blankenber­ge ook nieuw bestuur in Zoersel? “Contacten tussen N-VA en CD&V, maar zeer summier”

  Blankenberge en De Panne krijgen een nieuw bestuur. In beide kustoorden is gebruikgemaakt van een nieuw Vlaams decreet dat een coalitiewissel vergemakkelijkt. Ook Zoersel zou op deze wet een beroep kunnen doen om vlotter uit de politiek impasse te geraken. Het bestuur van N-VA, Open Vld en Groen heeft immers geen meerderheid meer nadat gemeenteraadsvoorzitter Marcel De Vos en schepen Cindy Van Paesschen N-VA verlieten. De oplossing lijkt echter nog niet voor morgen te zijn.
 2. Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) met verstomming geslagen nadat schepen Cindy Van Paesschen uit partij stapt
  PREMIUM
  Zoersel

  Burgemees­ter Liesbeth Verstreken (N-VA) met verstom­ming geslagen nadat schepen Cindy Van Paesschen uit partij stapt

  Op de Zoerselse gemeenteraad van dinsdagavond heeft N-VA-schepen Cindy Van Paesschen (45) met een speech bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel en voortaan zal zetelen als partijonafhankelijk politicus. “Dit slaat mij met verstomming, net als de hele meerderheid denk ik”, reageert burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). De oppositiepartijen hopen dat dit een kentering vormt in de Zoerselse politiek.
 1. Politieke impasse is doorbroken in Zoersel: CD&V stapt in college, maar eist wel drie schepenzitjes op
  Zoersel

  Politieke impasse is doorbroken in Zoersel: CD&V stapt in college, maar eist wel drie schepenzit­jes op

  De politieke crisis in Zoersel lijkt bezworen. CD&V stapt in het college, waardoor er nu opnieuw een stabiele meerderheid is. N-VA, dat met Liesbeth Verstreken de sjerp behoudt, betaalt wel een forse prijs en verliest twee schepenmandaten. CD&V heeft er drie, zowel Open Vld als Groen nog steeds één. Cindy Van Paesschen, die na haar vertrek uit N-VA als onafhankelijke schepen bleef, is er niet meer bij.