De Kerkstraat inrijden vanop de N14 is niet mogelijk
Volledig scherm
De Kerkstraat inrijden vanop de N14 is niet mogelijk © emz

Twee weken lang eenrichtingsverkeer in Kerkstraat

ZoerselDe laatste fase van de werken aan het elektriciteitsnet voor de komst van twee windmolens is maandag van start gegaan. In kader daarvan is gemotoriseerd verkeer op de Kerkstraat richting de Krekelenberg niet mogelijk.

 1. Twee windmolens vergen zwaarder elektriciteitsnet: sterke verkeershinder op komst in dorpskern Zoersel
  Zoersel

  Twee windmolens vergen zwaarder elektrici­teits­net: sterke verkeers­hin­der op komst in dorpskern Zoersel

  In Zoersel worden er dit voorjaar twee nieuwe windmolens gebouwd, vlak bij de oprit van de E34. Omdat het lokale elektriciteitsnet niet is opgewassen tegen deze groene energie, legt Fluvius 3,5 kilometer extra kabels van Den Haan langs de N14 (Rodendijk-Zandstraat) en Kerkstraat, om aan te sluiten op de elektriciteitscabine in de Krekelenberg. Vanaf 1 maart veroorzaken deze werken grote verkeershinder in de dorpskern van Zoersel.
 2. Eerste bloemen voor fleurige weide op oude schoolsite zijn gezaaid: “Nu nog wat regen en het wordt een prachtig zicht”
  Zoersel

  Eerste bloemen voor fleurige weide op oude schoolsite zijn gezaaid: “Nu nog wat regen en het wordt een prachtig zicht”

  Twee weken geleden schaarde de gemeente Zoersel zich achter ‘Bye Bye Grass’, een burgerinitiatief dat vraagt om gras te laten groeien. Dinsdag zakte campagneoprichter Louis De Jaeger af naar Halle-Zoersel. Samen met Zoerselaar en televisiemaker Dieter Coppens, burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) en milieuschepen Marc De Cordt (Groen) zaaide hij de eerste zaadjes voor een bloemenweide van 1.000 vierkante meter op de voormalige locatie van de Sint-Martinusschool.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?