In Zoersel doodde naar alle waarschijnlijkheid een wolf twee schapen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Zoersel doodde naar alle waarschijnlijkheid een wolf twee schapen. © AFP/Ewoud Meeusen

Twee schapen van hobbyist doodgebeten door nieuwe rondzwervende wolf: “Ik houd de rest van de kudde voorlopig op stal”

Tuinier Dirk Bouwens (39) uit Brasschaat schrok zich zondagochtend een hoedje toen hij één van zijn schapen dood in zijn weide in Zoersel aantrof. Amper een dag later vond hij een tweede slachtoffer. Het roofdier at maar liefst twee kilo vlees uit de borststreek. “De schapen waren in de hals gebeten, typisch voor een wolf”, getuigt Dirk. 

0 reacties

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.