Monnikenheide ontving een cheque ter waarde van 10.000 euro van tuincentrum Rijmenants. V.l.n.r: Famke Pauwels, Jan Van Den Sande, Johan Vermeeren, Danny Beukeleers, Karolien Balus, Kristel Sommen.
Volledig scherm
Monnikenheide ontving een cheque ter waarde van 10.000 euro van tuincentrum Rijmenants. V.l.n.r: Famke Pauwels, Jan Van Den Sande, Johan Vermeeren, Danny Beukeleers, Karolien Balus, Kristel Sommen. © emz

Tuincentrum schenkt 10.000 euro aan zorginstelling Monnikenheide: “Hele fijne samenwerking met vrijwilliger Jan”

Tuincentrum Rijmenants uit Zandhoven heeft dinsdagochtend een cheque van 10.000 euro overhandigd aan zorgcentrum Monnikenheide. De klanten namen enthousiast deel aan de afrondingsactie aan de kassa. Monnikenheide-cliënt Jan Van Den Sande (50) werkt al vijf jaar als vrijwilliger bij Rijmenants: “Het is plezant om tussen de mensen te zijn”, zegt hij.

 1. Koen Kennis (N-VA) kijkt uit naar morgen: “Het getik van stoelen en tafels op de kasseien van de Grote Markt, wat heb ik dat gemist”
  ANTWERPEN

  Koen Kennis (N-VA) kijkt uit naar morgen: “Het getik van stoelen en tafels op de kasseien van de Grote Markt, wat heb ik dat gemist”

  Maar liefst 534 van de 2.700 horecazaken in Antwerpen hebben een terrasuitbreiding gevraagd én gekregen voor de grote heropening van morgen. Schepen voor lokale economie Koen Kennis (N-VA) blikt vanop terras vooruit. “We hopen dat iedereen massaal afzakt naar de terrassen en zich gedraagt, maak het de horecabazen alsjeblief niet nóg moeilijker.”
 2. Bewoners Monnikenheide willen blijven schitteren als sterretjes: “Overheid bedisselt alles achter onze rug”

  Bewoners Monniken­hei­de willen blijven schitteren als sterretjes: “Overheid bedisselt alles achter onze rug”

  Op de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking hebben de inwoners van zorgcentrum Monnikenheide vuurwerksterretjes uitgedeeld op de Zoerselse ochtendmarkt. Ze zijn heel blij dat deze dag bestaat, maar willen ook aandacht vragen voor hun situatie. “Het reduceren van begeleiding zou een enorme impact hebben op ons leven”, vertelt Joris (52), die beschermt woont in een van de faciliteiten van Monnikenheide.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”