Een toekomstbeeld van de nieuwe dorpszaal.
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van de nieuwe dorpszaal. © OM/AR architecten

Start van bouw nieuwe dorpszaal wekt opnieuw wrevel op: “Gemeente leeft bouwvoorschriften niet na”

ZoerselDe Groep Van Roey start de komende week met de bouw van de nieuwe dorpszaal in Halle en de renovatie van de pastorij. De werken, die worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente, zullen ongeveer één jaar in beslag nemen. Maar de werken botsen op heel wat weerstand van de buurtbewoners en volgens oppositiepartij h-Eerlijk Zoersel worden de voorschriften niet nageleefd.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Gemeente wacht beroepsprocedure niet af en begint nog dit jaar met de bouw van dorpszaal

  Gemeente wacht beroepspro­ce­du­re niet af en begint nog dit jaar met de bouw van dorpszaal

  De gemeente Zoersel wil dit jaar nog van start gaan met de bouw van de nieuwe dorpszaal in de pastorijtuin van deelgemeente Halle. Hoewel er nog een beroepsprocedure van burgerbeweging OverHal vzw tegen het project loopt bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, wil de gemeente geen tijd verliezen. “De renovatie en bouw van de zaal nóg langer uitstellen, zouden problematisch zijn voor enkele andere projecten in Halle-Dorp”, aldus burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA).
 3. Vzw OverHal vindt geen gehoor bij Raad voor Vergunningbetwistingen: bouw van nieuwe dorpszaal in pastorijtuin ligt nog altijd op tafel

  Vzw OverHal vindt geen gehoor bij Raad voor Vergunning­be­twis­tin­gen: bouw van nieuwe dorpszaal in pastorij­tuin ligt nog altijd op tafel

  De tegenstanders van de geplande nieuwe dorpszaal in de historische pastorijtuin hebben geen gehoor gevonden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die Raad heeft de procedure tot schorsing, die de burgerbeweging OverHal begin dit jaar had opgestart, verworpen. Maar de burgerbeweging blijft strijdvaardig: “We blijven wachten op de uitspraak over de nietigverklaring.”