Een boompje in het Dwergenbos, dat in februari geplant werd. Over een maand staat een nieuwe plantactie op het programma. Je kan een boom sponsoren.
Volledig scherm
Een boompje in het Dwergenbos, dat in februari geplant werd. Over een maand staat een nieuwe plantactie op het programma. Je kan een boom sponsoren. © emz

Sponsor een boom voor het Dwergenbos

ZoerselHet Dwergenbos langs de Gestelsebaan wordt een nieuwe groene long vlakbij het centrum van Sint-Antonius Zoersel. In februari hebben schoolkinderen al meer dan 5.000 bomen geplant. Daar doen ze in november nog eens 4.500 stuks bij. De gemeente vraagt voor deze aankoop financiële steun van de inwoners, die voor vijf euro een boom kunnen sponsoren via ChariTree. Een merendeel van dat bedrag gaat naar lokale goede doelen.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.