Zaakvoerster Pascale Schupp in speelgoedwinkel Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel, die postpakketten verzwaart met stenen, waardoor geen densiteitstoeslag betaald moet worden.
Volledig scherm
Zaakvoerster Pascale Schupp in speelgoedwinkel Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel, die postpakketten verzwaart met stenen, waardoor geen densiteitstoeslag betaald moet worden. © emz

Speelgoedwinkel verzwaart postpakketjes met stenen om toeslag te vermijden. “Compleet absurd maar het werkt”

Zoersel Als de ruimte dat een postpakketje inneemt niet in verhouding is met het gewicht van de inhoud, dan betalen bedrijven bij bpost een ‘densiteitstoeslag’. Aangezien heel wat speelgoed weinig weegt, moet speelgoedwinkel Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel bijna altijd extra betalen. Tot wanneer ze de pakjes begonnen te verzwaren met stenen. “Deze zogezegde milieumaatregel mist volledig haar doel”, zucht zaakvoerster Pascale Schupp (58).

  1. De mysterieuze verdwijning van de eerste ‘Wolf van Kalmthout’: overleden door ziekte, doodgeschoten of gewoon van de radar verdwenen?
    PREMIUM
    Kalmthout/Turnhout

    De mysterieu­ze verdwij­ning van de eerste ‘Wolf van Kalmthout’: overleden door ziekte, doodgescho­ten of gewoon van de radar verdwenen?

    De kans is groot dat er een tweede wolf op weg is naar onze contreien, maar ondertussen is al maanden niks meer gehoord van de eerste, die in het voorjaar tijd doorbracht in onder meer Turnhout, Kalmthout en Merksplas. Vooral in Kalmthout hield hij lelijk huis na een tocht van Duitsland over Nederland tot bij ons. Sinds 5 mei is hij van de radar verdwenen. Voor Jan Loos van Welkom Wolf is het duidelijk. “Hij heeft Kalmthout nooit levend verlaten.”