Zaakvoerster Pascale Schupp in speelgoedwinkel Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel, die postpakketten verzwaart met stenen, waardoor geen densiteitstoeslag betaald moet worden.
Volledig scherm
Zaakvoerster Pascale Schupp in speelgoedwinkel Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel, die postpakketten verzwaart met stenen, waardoor geen densiteitstoeslag betaald moet worden. © emz

Speelgoedwinkel verzwaart postpakketjes met stenen om toeslag te vermijden. “Compleet absurd maar het werkt”

Zoersel Als de ruimte dat een postpakketje inneemt niet in verhouding is met het gewicht van de inhoud, dan betalen bedrijven bij bpost een ‘densiteitstoeslag’. Aangezien heel wat speelgoed weinig weegt, moet speelgoedwinkel Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel bijna altijd extra betalen. Tot wanneer ze de pakjes begonnen te verzwaren met stenen. “Deze zogezegde milieumaatregel mist volledig haar doel”, zucht zaakvoerster Pascale Schupp (58).

 1. Hoezo, weg WK-sfeer? Nederlands koppel trakteert in hun café op oranje shots bij goal van thuisland
  Malle

  Hoezo, weg WK-sfeer? Nederlands koppel trakteert in hun café op oranje shots bij goal van thuisland

  De Rode Duivels zijn roemloos uit het WK geknikkerd, al leeft het voetbalkampioenschap nog wel in het JKD Café in Oostmalle. Na de uitschakeling van België heeft het koppel Nederlandse eigenaars haar hoop gevestigd op Oranje. En de meeste klanten supporteren mee. Elk van de drie goals en ook de overwinning tegen de Verenigde Staten werden zaterdagavond gevierd met een oranje shot. “We gaan het WK simpelweg winnen”, denkt de 17-jarige Diégo, zoon van de kroegbazen.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.