De gemeenteraad van dinsdagavond kende een hallucinant einde
Volledig scherm
De gemeenteraad van dinsdagavond kende een hallucinant einde © YouTube screenshot

Sp.a Zoersel tikt voltallige gemeenteraad op de vingers: “Stop met politieke spelletjes”

ZoerselDe livestream van de Zoerselse gemeenteraad doet wenkbrauwen fronsen. Over de gang van zaken is sp.a Zoersel bijzonder misnoegd. “Het destructieve gedoe levert niets op. Doe gewoon je job”, reageert de politieke partij scherp. 

 1. Bye bye Trump, welkom terug Coca-Cola: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaanse producten
  ANTWERPEN

  Bye bye Trump, welkom terug Co­ca-Co­la: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaan­se producten

  The Washington Post, Newsweek, De Telegraaf, Daily Pakistan, CNN Indonesia en natuurlijk als eerste in Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten bande bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd, zijn er terug Coca-Cola, Lays én Tabasco welkom in de kroeg op de Dageraadplaats.
 2. Gemeenteraadsvoorzitter geeft na turbulente vergadering ontslag, maar trekt beslissing in: “Het is uitgepraat”
  Zoersel

  Gemeente­raads­voor­zit­ter geeft na turbulente vergade­ring ontslag, maar trekt beslissing in: “Het is uitgepraat”

  De Zoerselse gemeenteraad van dinsdag 24 november kende een hallucinant einde. Gemeenteraadsvoorzitter Marcel De Vos (N-VA) ontstak in woede, waarop hij live zijn ontslag aanbood. De aanleiding: verwarring of er na 12 uur nog verder vergaderd mocht worden of niet. Hoewel er een meerderheid voorstander was om de zitting voort te zetten, besloot De Vos er een einde aan te maken. Na een nachtje slapen trekt De Vos zijn ontslag echter in.
 1. Saga rond gemeenteraadsvoorzitter ontspoort, oppositie en schepen verlaten gemeenteraad: “Dit schouwspel is Zoersel onwaardig”
  Zoersel

  Saga rond gemeente­raads­voor­zit­ter ontspoort, oppositie en schepen verlaten gemeente­raad: “Dit schouwspel is Zoersel onwaardig”

  De Zoerselse gemeenteraad is ontspoord. Gemeenteraadsvoorzitter Marcel De Vos (N-VA) schorste dinsdagavond illegitiem de virtuele gemeenteraad en kondigde woedend zijn ontslag aan. Donderdagavond werd de zitting echter voortgezet, met Marcel De Vos (N-VA) als gemeenteraadsvoorzitter. Na 35 minuten werd de vergadering afgesloten, aangezien CD&V, h-EERLIJK ZOERSEL, Vlaams Belang en onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen de zitting verlieten. Vlaams Belang stapte daarop de raadszaal binnen en overhandigde namens de partij een ontslagbrief aan De Vos.
 1. Zoontje Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Zoontje Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"