Broodbakken was een van de oude ambachten die je kon ontdekken op de Dag van de Landbouw in Zoersel. Heel wat bezoekers gingen met een artisanaal brood naar huis.
Volledig scherm
Broodbakken was een van de oude ambachten die je kon ontdekken op de Dag van de Landbouw in Zoersel. Heel wat bezoekers gingen met een artisanaal brood naar huis. © emz

Smullen van boerenmaaltijd, konijntjes knuffelen en oude ambachten ontdekken op Dag van de Landbouw

ZoerselHet was weer hoogmis op het gehucht Einhoven in Zoersel. De Landelijke Gilde en FERM sloegen afgelopen weekend opnieuw de handen in elkaar voor de Dag van de Landbouw. Na een sfeervol Boerenbal op zaterdagavond brachten ook de landbouwfeesten ‘s zondags een massa volk op de been. 

 1. VIDEO. 29ste Bataljon Logistiek geeft enkele demo’s over z’n werking: “Iedere opdracht is uniek en nooit een copy-paste van een voorgaande”
  Grobbendonk

  VIDEO. 29ste Bataljon Logistiek geeft enkele demo’s over z’n werking: “Iedere opdracht is uniek en nooit een co­py-pas­te van een voorgaande”

  In Kwartier ‘Den Troon’, gelegen naast het Albertkanaal in Grobbendonk, zette Defensie dinsdag haar ondersteunende diensten in de kijker. Zowel de medische als de logistieke elementen die afgeleverd worden bij allerlei missies door het 29ste Bataljon Logistiek kregen de aandacht. Nadat Kolonel Katrien D’Hert, chef Logistiek van de landcomponent een uiteenzetting bracht over het reilen en zeilen binnen de Grobbendonkse eenheid, werden enkele demo’s opgevoerd door medewerkers van het leger.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 1. Clics en Elindus zetten actie op voor Stichting De Kleine Strijders: “Blij dat we dit warme project kunnen steunen”
  Wuustwezel/Hoogstraten/Turnhout/Brasschaat

  Clics en Elindus zetten actie op voor Stichting De Kleine Strijders: “Blij dat we dit warme project kunnen steunen”

  Energieleverancier voor ondernemers Elindus en de gekende speelgoedfabrikant Clics uit Wuustwezel slaan de handen in elkaar. Ze hebben samen een actie op poten gezet om Stichting De Kleine Strijders uit Hoogstraten te steunen. Zij schenken speelgoedpakketten aan kinderen in het ziekenhuis AZ Turnhout en AZ Klina in Brasschaat. “We zijn blij dat we deze warme organisatie kunnen steunen", vertellen de twee ondernemers.