De dochter van Wouter Bollansée (voorzitter Vlaams Belang Zoersel) laat zien hoe smal het fietspad is
Volledig scherm
De dochter van Wouter Bollansée (voorzitter Vlaams Belang Zoersel) laat zien hoe smal het fietspad is © Vlaams Belang Zoersel

Smalle doorgang door renovatiewerken in Zoersel Dorp: fietsers moeten omleiding volgen

ZoerselHet oud gemeentehuis op Dorp 38 in Zoersel wordt momenteel gerenoveerd. De hekken van de werf staan deels op het fietspad dat op die plek sowieso al vrij smal is. De situatie werd ook door Vlaams Belang aangekaart. “Levensgevaarlijk om daar met een fiets te passeren wanneer er net naast je schouder een vrachtwagen voorbijraast.” Het lokaal bestuur heeft de aannemer op de vingers getikt, omdat de verplichte signalisatie niet in orde was. Intussen is er een omleiding voor fietsers. 

 1. Populaire feestzaal zoekt overnemer: “Moesten we tien jaar jonger zijn, dan hadden we hier nog een brasserie gestart”
  PREMIUM
  Zoersel

  Populaire feestzaal zoekt overnemer: “Moesten we tien jaar jonger zijn, dan hadden we hier nog een brasserie gestart”

  Ontelbare verjaardagsfeestjes, trouwpartijen en personeelsfestiviteiten zijn de afgelopen decennia doorgegaan in De Smoutmolen langs de Kerkstraat in Zoersel. De coronamaatregelen zijn echter een serieuze domper op de feestvreugde. De eigenaars Ann Anthonissen (56) en Waldo Severins (58) geven nog volle gas tot einde september van dit jaar. Daarna hoopt het koppel dat een overnemer van de feestzaal of een nieuwe invulling het iconisch pand een toekomst kan geven.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Gevaarlijk rijgedrag, roodrijden, drugs en lachgas achter het stuur: politie heeft handen vol tijdens controles
  ANTWERPEN

  Gevaarlijk rijgedrag, roodrijden, drugs en lachgas achter het stuur: politie heeft handen vol tijdens controles

  De lokale politie heeft tijdens een verkeersactie in Deurne Zuid, Deurne Noord, Borgerhout en Berchem 165 inbreuken vastgesteld. 22 vrachtwagens, zwaarder dan 3,5 ton, hadden zich fout geparkeerd. Op drie van de 185 gecontroleerde parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zijn voertuigen in overtreding genomen omwille van onrechtmatig gebruik van die voorbehouden plaatsen.