Cindy Van Paesschen
Volledig scherm
Cindy Van Paesschen © emz

Schepen Cindy Van Paesschen stapt uit N-VA: meerderheid aan het wankelen gebracht

ZoerselZesde schepen Cindy Van Paesschen (N-VA) heeft op de gemeenteraad van dinsdagavond bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel. “Ik voel me niet gehoord en word onder druk gezet om beslissingen te nemen tegen eer en geweten in. Op deze manier kan en wil ik niet meer verder samenwerken”, zegt ze. Van Paesschen zal voortaan zetelen als partijonafhankelijke. De kaarten in de gemeenteraad worden dus grondig geschud: het bestuur heeft op papier nog wel 14 van de 27 zetels omdat Van Paesschen schepen blijft, maar in realiteit bestaat de kans dat ze meestemt met de oppositie en theoretisch gezien kan dan élk punt op de gemeenteraad tegengehouden worden.

 1. Kersttocht neemt wandelaars mee in wondere wereld van kabouters en bosinsecten
  Zoersel

  Kersttocht neemt wandelaars mee in wondere wereld van kabouters en bosinsec­ten

  Buurtcomité ‘Den Overkant’ pakt dit jaar uit met de kerstwandeling ‘Door Kabouterogen’. De tocht met start aan de boskapel op de Herentalsebaan in Zoersel en neemt de wandelaars mee in een wondere wereld van kabouters en insecten of andere bosdieren. De avonturen van het jongetje Kobbe worden verteld aan de hand van fraai geknutselde taferelen met een educatieve toets. Van 6 december tot 6 januari zijn de belevenissen te ontdekken.
 2. Camera’s, hekwerk en extra poetsbeurten: Vlaanderen investeert 1,4 miljoen euro om overlast door transmigranten op snelwegparkings aan te pakken
  Gierle/Vorselaar/Mol-Postel

  Camera’s, hekwerk en extra poetsbeur­ten: Vlaanderen investeert 1,4 miljoen euro om overlast door transmi­gran­ten op snelwegpar­kings aan te pakken

  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gaat in 2021 niet minder dan 38 miljoen euro investeren in de beveiliging van snelwegparkings om het probleem van transmigranten aan te pakken. Voor de Kempen zit er 1,4 miljoen euro in de geldbuidel voor de beveiliging van de parkings in Gierle, Mol-Postel en Vorselaar.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer