Cindy Van Paesschen
Volledig scherm
Cindy Van Paesschen © emz

Schepen Cindy Van Paesschen stapt uit N-VA: meerderheid aan het wankelen gebracht

ZoerselZesde schepen Cindy Van Paesschen (N-VA) heeft op de gemeenteraad van dinsdagavond bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel. “Ik voel me niet gehoord en word onder druk gezet om beslissingen te nemen tegen eer en geweten in. Op deze manier kan en wil ik niet meer verder samenwerken”, zegt ze. Van Paesschen zal voortaan zetelen als partijonafhankelijke. De kaarten in de gemeenteraad worden dus grondig geschud: het bestuur heeft op papier nog wel 14 van de 27 zetels omdat Van Paesschen schepen blijft, maar in realiteit bestaat de kans dat ze meestemt met de oppositie en theoretisch gezien kan dan élk punt op de gemeenteraad tegengehouden worden.

 1. Family Justice Center opent deuren in Geel: “Gezamenlijke aanpak van intrafamiliaal geweld over organisaties heen”
  Geel

  Family Justice Center opent deuren in Geel: “Gezamen­lij­ke aanpak van intrafami­li­aal geweld over organisa­ties heen”

  In Geel, op de locatie van Welzijnszorg Kempen aan de Antwerpseweg, is een Family Justice Center (FJC) voor de Kempense regio donderdag officieel geopend. In zo’n centrum werken hulpverlening, politie en justitie samen onder één dak om de problematiek van intrafamiliaal geweld gecoördineerd aan te pakken. De verschillende partners willen daarmee het verdoken fenomeen sneller en efficiënter behandelen, want onderzoek wijst uit dat slachtoffers van zulk geweld pas na 35 feiten hulp zoeken.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. BELOOFD IS BELOOFD. Een nieuw zwembad en een brandweerkazerne voor Lille? En wat met de turnzaal in Gierle die in 2019 niet 100 procent veilig was?
  PREMIUM
  Lille

  BELOOFD IS BELOOFD. Een nieuw zwembad en een brandweer­ka­zer­ne voor Lille? En wat met de turnzaal in Gierle die in 2019 niet 100 procent veilig was?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Lille, de gemeente die een nieuw zwembad wilde, een brandweerkazerne en die alle dorpskernen een facelift wilde geven.