Ook de Kapel in Sint-Antonius Zoersel wordt weer ter beschikking gesteld van de studenten
Volledig scherm
Ook de Kapel in Sint-Antonius Zoersel wordt weer ter beschikking gesteld van de studenten © emz

Samen blokken op stille plek kan in iedere deelgemeente van Zoersel

ZoerselDe blokperiode voor studenten van het hoger onderwijs is in zicht. De gemeente Zoersel zorgt opnieuw voor coronaveilige plekken waar ze zich samen in stilte kunnen voorbereiden op de examens. Dat kan in de bibliotheek van Zoersel, de Kapel aan het gemeentehuis in Sint-Antonius Zoersel of het zaaltje bij den Bremberg in Halle. 

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Na afschaffen Buurtbus zoekt Monnikenheide vrijwillige chauffeurs
  Zoersel

  Na afschaffen Buurtbus zoekt Monniken­hei­de vrijwilli­ge chauffeurs

  De gemeenten Zandhoven, Zoersel en Malle hebben de stekker uit de Buurtbus getrokken. Dat is een aderlating voor zorginstelling Monnikenheide-Spectrum campus Zoersel, aangezien heel wat bewoners gebruikmaakten van die bus om naar het werk, een hobby of op familiebezoek te gaan. Daarom is de zorginstelling nu op zoek naar vrijwillige chauffeurs voor de regio Zoersel. De brandstofkosten worden vergoed. Kandidaten kunnen zich melden door te mailen naar monnikenheide-spectrum@emmaus.be of het vrijwilligersformulier in te vullen op de website van Monnikenheide-Spectrum.
 3. Eurozoersel jaartje verzet vanwege coronacrisis
  Zoersel

  Eurozoer­sel jaartje verzet vanwege coronacri­sis

  Normaal gezien zou deze zomer een nieuwe editie van Eurozoersel plaatsvinden, waarbij Spaanse, Franse, Duitse of Roemeense gasten uit zustergemeentes of bevriende gemeentes van Zoersel naar de Voorkempen afzakken. Al zorgt de coronacrisis voor te veel onzekerheden bij de voorbereidingen. Daarom is beslist het gebeuren een jaar uit te stellen. De infoavond voor potentiële gastgezinnen op donderdag 27 januari in de Kapel gaat ook niet door. Wie zich nu al voor volgend jaar kandidaat wil stellen, kan zijn gegevens alvast doorspelen aan de dienst vrije tijd via vrije.tijd@zoersel.be of op het nummer 03 2980 9 04.
 4. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.