Speurders waren de dinsdag na het incident urenlang in de weer in en rond het wooncomplex.
Volledig scherm
PREMIUM
Speurders waren de dinsdag na het incident urenlang in de weer in en rond het wooncomplex. © Gregory Van Gansen / Photo News

Ruim jaar na moord op Mariëtje (83) in complex voor beschut wonen is 56-jarige man aangehouden: “Het kon onmogelijk een ongeval zijn”

ZoerselVoor de moord op de 83-jarige Mariëtje uit De Sprong in Zoersel, een complex voor beschut wonen, heeft de Antwerpse onderzoeksrechter meer dan een jaar later een 56-jarige man aangehouden. De medebewoner van het complex werd op de dag van het overlijden van Mariëtje ook eens al aangehouden als verdachte. Bij het centrum voor geestelijke gezondheidszorg Bethanië, waartoe De Sprong behoort, was het de tweede moord op een patiënte in minder dan een jaar. 

  1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
    Spaargids.be

    Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

    Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.