Kroketjes van hert met een veenbessendip en fris slaatje.
Volledig scherm
PREMIUM
Kroketjes van hert met een veenbessendip en fris slaatje. © emz

RESTOTIP. Chateau Pineau: heerlijk wild in een sfeervol kader

ZoerselZin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar en ijsjeszaak tot fine dining. Deze week: Chateau Pineau in Sint-Antonius Zoersel. Het gezellig restaurantje laat het wildseizoen niet aan zich voorbijgaan. Lees al onze restotips hier.

 1. PORTRET. Na 58 jaar neemt woonzorgcentrum afscheid van langs verblijvende bewoner ‘Mijnheer François’: “Hij stelde zich ten dienste van wie hem omringde”
  PREMIUM
  Schilde

  PORTRET. Na 58 jaar neemt woonzorg­cen­trum afscheid van langs verblijven­de bewoner ‘Mijnheer François’: “Hij stelde zich ten dienste van wie hem omringde”

  Altijd goedgezind, begaan met iedereen en ontzettend geliefd. Zo omschrijft Sint-Lodewijk in ‘s-Gravenwezel (Schilde) hun bijzondere bewoner François Branquart. Na een verblijf van 58 jaar is de man met een beperking vorige week op 88-jarige leeftijd overleden. Het personeel van Sint-Lodewijk nam donderdag in de kapel afscheid van ‘Mijnheer François’, over wie ze zich als familie ontfermden. “Hij was zo graag gezien dat hij nog in vele harten zal voortleven”, aldus directeur Chris Janssens.
 2. VTM-journalist Patrick Van Gompel geeft lezing over nieuw boek in Oostmalle
  Malle

  VTM-journalist Patrick Van Gompel geeft lezing over nieuw boek in Oostmalle

  De bibliotheek van Oostmalle ontvangt op donderdagavond 24 februari de VTM-reporter Patrick Van Gompel. Hij komt een lezing geven over zijn nieuw boek ‘Van onze verslaggever ter plaatse’, waarin hij vier decennia journalistiek bespreekt. Het gaat onder meer over zijn reportages in oorlogsgebieden zoals Irak, Somalië en Oekraïne. Al brengt zijn verslaggeving hem evengoed aan de telefoon met Mick Jagger van The Rolling Stones of tot in het huis van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn, die in 2002 op straat doodgeschoten werd. Al schrijft hij ook over zijn depressies. Meer informatie of tickets bestellen via www.reservaties.malle.be.